Anasayfa

Pazar, Mart 20, 2011

Petrol için Müslüman kanı!

Ganimeti aralarında paylaşmak için harekete geçen emperyalistler sivilleri vurdu.
ABD, Fransız ve İngiliz gemileri ile uçaklarından sivillerin üzerine bomba yağdı.

Amaç petrole konmakBM’den müdahale kararı çıkartıran Batı, Muammer Kaddafi’nin ateşkes ilanına rağmen planlarından vazgeçmiyor. Irak’ın ardından Libya’nın da petrolünü ele geçirmek isteyen Batı, savaş gemilerini ve uçaklarını Libya’ya gönderererek saldırı başlattı.

Çok sayıda yaralı varÖNCE Fransız uçakları ardından da ABD savaş gemileri Libya’ya bomba yağdırdı. Devlet televizyonu, Trablus, Bingazi, Misrata, Zuvere ve Sirte’de kadın erkek demeden sivillerin vurulduğunu duyurdu. Bombalanan kentlerde onlarca yaralı olduğu bildirildi.


Libya ateş altındaABD ve Fransa’nın başını çektiği Batılı ülkeler Libya’ya müdahale için düğmeye bastı. Savaş uçakları ile gemilerden atılan füzelerle 5 kent vuruldu. Saldırıda onlarca sivil yaralandı.

Paris’te Libya’ya olası bir uluslararası müdahalenin detayları ele alınırken, Fransız savaş uçakları ile Kanada savaş uçakları Bingazi semalarında keşif uçuşuna çıktı. Paris’te açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Libya üzerinde uçuş yapan savaş uçaklarının, Kaddafi’ye bağlı birliklerin saldırısını önlemekte olduğunu söyledi. Nicolas Sarkozy bu açıklamayı yaparken, Fransız savaş uçaklarının Libya’daki operasyonda, Bingazi’de Muammer Kaddafi güçlerine ait 4 tankı vurarak tahrip ettikleri duyuruldu. Bu gelişmenin ardından, ABD ve İngilizler de saldırı başlattı. Libya’ya düzenlenen operasyonda ABD ve İngiliz savaş gemileri ve denizaltılarından 112 seyir füzesi fırlatıldığı, toplam 20 hedefin vurulduğu açıklandı. Bu arada, koalisyon güçlerinin operasyonunun, ABD Afrika Komutanlığı’nda olduğunu belirten askeri yetkililer, ABD’nin harekata katılım kapasitesine elektronik saldırının da dahil olduğunu açıkladı. Öte yandan Libya resmi TV kanalı, “Haçlı düşmanlar”ın savaş uçaklarının sivil hedefleri bombalandığını açıkladı.

Hastane bombalandıHaberde, Trablus, Bingazi, Misrata, Zuvere ve Sirte kentlerinin hedef alındığı bildirildi. Televizyonun haberinde, Trablus’taki bir hastanenin de vurulan hedefler arasında olduğu kaydedildi. Bombalanan kentlerde ambulansaların yaralılara yetişemediği duyuruldu. Öte yandan Libya lideri Muammer Kaddafi’nin başkent Trablus’taki ikametgahı “Bab el Aziziye”nin çevresinde “insan kalkanı oluşturulduğu” bildirildi.

Fransız uçağı düşürüldüİkametgah çevresinde binlerce kişinin toplandığı, burada havaya ateş açıldığı, sloganlar atıldığı duyurulurken, Libya uçaksavarlarının, Trablus yakınlarında bir Fransız uçağını düşürdüğü iddia edildi. Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama da, ülkesinin ve Libya ile ilgili diğer koalisyon ülkelerinin, acilen harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi.

Oğlum ObamaBatılı liderlere mektup gönderen Muammer Kaddafi ise Başkan Barack Obama’ya “oğlum” diye hitap ederken, diğerlerine gözdağı verdi. Kaddafi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron’a gönderdiği mektupta, Libya’ya müdahale etmeleri halinde pişman olacaklarını söyledi. Kaddafi, Obama’ya hitaben şu ifadeleri kullandı: “Allah korusun, Libya ve ABD savaşsa bile, sen benim oğlum olarak kalacaksın. İsyancılar ABD şehirlerine saldırsa sen ne yapardın? Anlat da senin örneğini takip edeyim.” Kaddafi, diğer liderlere daha sert bir tavır aldı, “Bu ülke sizin değil Libyalılar’ın. İçişlerimize karışma hakkınız yok. Güvenlik Konseyi’nin kararı BM sözleşmesini ihlal ediyor” dedi.

Amaçları
petrolü ele geçirmek

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Libya’ya askeri müdahaleyi “sorumsuzluk” olarak niteledi. Chavez, televizyonda yayımlanan açıklamasında, Libya’ya yönelik uluslararası silahlı müdahaleyi eleştirerek, derhal ateşkes ilan edilmesini istedi. Müdahaleyi “bir ülkenin içişlerine karışma” olarak değerlendiren Chavez, amacın sadece petrolü ele geçirmek olduğunu belirtti. Chavez, “Etkili bir ateşkesin sağlanmasını ve Kuzey Afrika’da yeniden barış yoluna girilmesini istiyoruz” dedi. Rusya da, Batılı güçlerin Libya’ya askeri operasyon başlatma kararını üzüntüyle karşıladığını açıkladı.

Dışişleri:
Gelişmeleri
takip ediyoruz
    
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Ankara’nın süreçten haberdar edildiğini bildirdi. Clinton, “Aralarında Türkiye’nin bulunduğu çok sayıda ülkeyi an be an gelişmelerden haberdar ettik, gerekli bilgilendirmeleri yaptık” dedi. Türk Dışişleri Bakanlığı da, Libya’daki gelişmelerin yakından izlendiğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının, Libya halkının selametini gözeten bir anlayışla uygulanmasını teminen “gerekli ve uygun gördüğü ulusal katkıları getireceğini”, gerekli hazırlık ve çalışmaların, sivil ve asker makamlarla birlikte eşgüdüm içinde yürütüldüğünü bildirdi.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=47621

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder