Anasayfa

Pazartesi, Temmuz 11, 2011

Vaat edilen topraklar / Altemur KILIÇ

Doğu cephesinden son haberler: Apo hazretleri yumuşamış!.. Devletin, daha doğrusu AKP Hükümetinin “Yeni Anayasa” vaadi ve bunun için de eşkıya ile “ortak” bir “Barış konseyi” kurulması anlaşmasıyla Apo yumuşatılmış!.. Bu haber üzerine “ülke rahatlamış”!.. Kürtler nihayet “Vaat edilmiş topraklarına” kavuşacaklar!.. Ya Türkler?.. Türklerin haklarını kim takar... Türk toprakları elden gitmiş, ne
yazar!..


 Minarenin kılıfı hazır: Apo paketi Meclis’teki yeni krizi de çözecek... BDP’liler Meclis’e katılacaklar... Ama ne pahasına?!!
 Bu, bir Apo “destanıdır; efsanesidir”... Binlerce insanımızın ölümüne sebep olduğu açık yargılamada sabit olduğu halde darağacından kurtulan eşkıya başı, koskoca TC Devleti ile pazarlıklar yapıyor!!! Protokoller teati ediyor ve ortak “Barış Konseyi” kuracak!..
Şehitlerin kanı yerde kalmaz... Eşkıya ile müzakere olmaz... “Müzakere yapıldığını söyleyenler şerefsizdir... Olamaz...” diye diye işte neticede bunlar oldu... Daha neler olacak!..

***

1990’da Apo idam hükmü giydiğinde Mudanya rıhtımında bu olacakları bendeniz söylemiştim. Bazı vatansever kişiler bile “Apo asılırsa, kahraman olur” demişlerdi. Nâçizâne, rahmetli Bülent Ecevit’i uyardığımda, bana o mazlum edasıyla aynen; “Ben ve Rahşan idam cezasına karşıyız... Hem onu öyle bir çelik konserveye koyacağız ki, kımıldayamaz!..” demişti... Bakın şimdi, kim kahraman ve kim kıpırdamaktan öte Türk devletine meydan okuyor; şartlarını, yol haritasını dayatıyor?!!
Bir de gerektiği gibi idam edilmesi “Türkiye’nin yüksek menfaatleri böyle gerektiriyor” hikmeti vardı... Fakat bu “bağışlamanın” aslında, ABD’nin ve AB’nin kendi “yüksek menfaatleri” gereği olduğunu bilge siyasetçiler, yazarlar, profesörler anlamadılar mı?..
Neler yapılmadı neler, bu hikmet ve çözüm için!.. “Kürt açılımı” ve fiyaskosuna rağmen barışı, Apo’nun yol haritasında aramaya ve İmralı müzakerelerinde protokol teatisine
kadar!..
Bugün “vâsıl olduğumuz” bu neticenin kısa, fakat acı bir özeti de şu: AKP Hükümeti TSK’yı dize getirirken Apo, Türkiye hükümetini dize getirmiştir... Muhtemeldir ki, “protokoller ve konsey” gündeminde Apo ve PKK’lara af da vardır...PKK ile mücadele eden komutanlar kendi devletlerinin esiri iken!.. Olamaz demeyin!..

***
Şu duruma bakın: TC Devleti adına hükümet edenler idam mahkumu eşkıya başı Apo’yu “Yeni Anayasa” vaadiyle ikna etmişler... Yani, Apo’yu, Kürtçüleri “çözüme” , sözde barışa razı etmek için “Yeni Anayasa” ile Türklük kavramını, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve temel ilkelerini ortadan kaldırmayı düşünüyorlar!..
Bekir Coşkun o kıvrak kalemiyle durumu ne kadar da güzel özetlemiş: “Apo ile pazarlık kimin talimatıyla?.. ‘Devlet benim’diyen Erdoğan’ın talimatıyla... Gizli saklı pazarlıklar sürerken... Önceki gün iki askerimiz Hakkâri sokaklarında başlarına, yakın mesafeden kurşun sıkılarak öldürüldüğünde... Ve kimsenin kılı kıpırdamadığında bunları düşündüm... Karayılan Kandil’den ‘Tek kişi ile tango olmaz’ demişti. Evet, tango bu... Sondan bir önceki...”
Ben de yazayım: Tango, rumba, samba, vals, rok; ne derseniz deyin, ülkemizin pisti üzerinde, ölümcül bir dans oynanıyor...
Ne kadar tevil edilirse edilsin, salt yalın gerçek budur: Doğu cephesinde bozgun var!..




Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder