Anasayfa

Çarşamba, Temmuz 20, 2011

Kim Bu Adamlar? / Banu AVAR


KÄ°M BU ADAMLAR!


  KÃœRESEL ÅžEBEKE TÃœRKÄ°YE'DE!

Hillary Clinton, David Petraeus, Richard Armitage ve Robert Zoellick : Bir hafta içinde Türkiye 25 ÅŸehit verdi ve PKK’nın siyasi kanadı tarafından Türkiye toprakları içinde ‘özerklik’ ilan edildi! Ve aynı hafta içinde dünyayı kana boyayan çete mensupları ardarda Türkiye’ye geldi… Tesadüf mü!

Gelenlere bakın!

ABD DışiÅŸleri bakanı, Hillary Clinton, Ä°ktidara isteklerini sıraladı: Görüşmelerde, muhtemelen Özerk Kürdistan’dan da, Ermenistan’la açık sınır uygulamasından da, BirleÅŸik Kıbrıs’tan da, Afganistan, Libya, Suriye’ ve Ä°ran’a müdahil Türkiye’nin bölge jandarmalığından da bahsedildi.

Clinton’u eski ‘çuvalcı’ NATO komutanı, yeni CIA baÅŸkanı, David Petraeus, izledi.

Başına çuval geçirilen askerlerimizin komutanı olan genel kurmay başkanı Işık Koşaner tarafından kabul edildi!

Ardından eski asker, derin istihbaratçı, uluslar arası ÅŸantajcı ve Türk- Amerikan Konseyi adlı örgütün başı , Richard Armitage geldi. Armitage eski askerdi. Vietnam savaşıyla baÅŸladığı kariyerine Uzak ve Orta Asya ‘da devam etmiÅŸ, her türlü gizli operasyonda 40 yıldır adı geçmiÅŸti. Afganistan ve Irak iÅŸgaline bahane üretenlerden biriydi. Pentagon’un en tepe noktalarında da bulunmuÅŸ, gerek Cumhuriyetçi gerek Demokratlara dış politika danışmanı olmuÅŸtu... Ãœlkelere ‘yatırım’ götürerek borçlandıran, küresel ÅŸebekenin en önemli isimlerinden biri.

Sovyetler dağılırken görevdeydi! Ortadoğu ve Güney Asya ülkelerinde silah anlaşmalarında jokerdi. Tayvan hükümetine de silah alımını Lockheed Martin şirketinden alması konusunda şantaj yapmış, bu bigi dışarı sızmıştı ..

Pakistan’ı iÅŸbirliÄŸi konusunda tehdit ettiÄŸini, Pervez Müşerref bir ropörtajında söylemiÅŸti: Müşerref, Armitage’ın kendisine ‘dayatmalarını kabul etmezse, Pakistan’ı taÅŸ taÅŸ üstünde kalmayana kadar bombalayacağını söylediÄŸini’ açıklamıştı.. .

1 ocak 2010’dan beri Türk Amerikan Konseyi baÅŸkanı. Ä°ÅŸi, ABD derin devletinin çıkarları doÄŸrultusunda Türkiye’ye yön vermek. Türk Amerikan iliÅŸkilerinin geçen yıla göre çok geliÅŸtiÄŸini söyledi. Bir bildiÄŸi var demekki…

Ä°stanbul’da ‘Yerel Yönetimlerde Dünya Vizyonu’ toplantısında belediye baÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ tarafından ağırlandı. Ankara’da Genel kurmay ve Milli savunma Bakanıyla görüşmeler yaptı.. Muhtemelen ABD füzeleri, nereye konuÅŸlanacakları ve Türkiye’ye kaça malolacakları (!) konu baÅŸlıklarıydı.

Ve son ziyaretçimiz, dünyayı haraca kesen Banka’nın baÅŸkanı, CFR’nin kıdemli üyesi, Alman asıllı Amerikalı Robert Zoellick..! Irak’ın iÅŸgalinde, Sudan’ın bölünmesinde, Nijerya’da iç savaşın baÅŸlamasında yoÄŸun emekleri var. 2007’de Paul Wolfowitz yolsuzluk nedeniyle istifa etmek zorunda kalınca, Dünya Bankası’nın başına geçirilmiÅŸti..

Zoellick, tahsilat yapmaya geldi! Türkiye’yi yönetenlere, 400 milyar dolarlık borcumuzu nasıl ödeyeceÄŸimizi, verdiklerimizin yanında daha neler verebileceÄŸimizi soruyor olmalı…

Cevap açık.

‘Anahtar Teslim Vatan Satışı’

19 temmuz tarihli yeniçaÄŸ gazetesinde, Salim YavaÅŸoÄŸlu, ‘Anahtar Teslim Vatan Satışı’ baÅŸlıklı dizide Türkiye’de 150 bin kilometrekarelik maden sahasının tapularıyla birlikte 26 Ä°ngiliz- Amerikan ÅŸirketine devredildiÄŸini yazdı. Bu, ülkemizin beÅŸte biri ediyor.

400 milyar dolar borcu olan Türkiye’de ‘Yeni Düyunu Umumi’ iÅŸbirlikçileriyle birlikte, milletin nesi var nesi yoksa yaÄŸmalanıyor. Türkiye’nin boru, gümüşü, bakırı, çinkosu, kromu altını yabancı ÅŸirketlerin emrine veriliyor… Petrol gaz su anlaÅŸmaları sırada bekliyor…

Bugüne kadar olanlara rahmet okutacak bir mali krizin arifesinde, küresel çete, önüne ne çıkarsa el koymak zorunda!.

Cumhuriyet gazetesinden Ergin YıldızoÄŸlu, ‘AB’nin ölüm kalım mücadelesi verdiÄŸini, ‘Amerika’nın ise yeni bir Küresel Mali Krize doÄŸru koÅŸtuÄŸunu yazıyor.

‘ABD’nin federal (merkezi devlet) borçları, mali sermayeyi kurtarma operasyonları sayesinde 14 triyon doları geçti, yasal tavana dayandı. Bu tavan 2 AÄŸustos’a kadar yükseltilemezse, teknik olarak devlet artık yeniden borçlanamayacağı için, kasası boÅŸ kalacak, borç servisi aksayacak’

Dünyanın bir çok ülkesini kıskaca alan Amerika, iflasa gidiyor.. . Yoksulluk had safhada

Ä°ÅŸsizlik tavan yapiyor . Büyüme yüzde eksi 10’lara dayanacağından sözediliyor..

‘Küresel politikacı’, küresel bankerlerin önünde iki büklüm. ‘kurtar beni!’ diye yalvarıyor… Küresel tefeciler zamanı… Banker/tefeci ödünç vereceÄŸi paraya karşılık yeni coÄŸrafyalar istiyor. Siyasi aktörler, dünyanın her köşesini hedef seçiyor… Pentagon’u NATO’yu, BM’yi devreye sokarak ulus devletlere saldırıyor… Varlıklara el koyuyor. Ama ne yaparsa yapsın borcu kapatmak mümkün olmuyor. Kapitalizmin tedavisi yok, delik giderek büyüyor. Büyüyen delik için savaşılıyor. Delik biraz daha büyüyor…

Küresellerin kan akıtarak, ülkelere el koyarak tedavi aradıkları çürük SÄ°STEM, kendi kendini yiyecek. EÄŸer Avrasya sakinleri toparlanır, elele verirse bu korkunç gidiÅŸe son verilecek! Türkiye bu senaryo içinde anahtar roldedir ve bölünmenin eÅŸiÄŸindedir.. Bu millet ‘Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi’ni geçen yüzyılda yaptığı gibi ters yüz edecektir!




Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder