Anasayfa

Perşembe, Mayıs 19, 2011

Yol haritasında çıkmaz yol! / Altemur KILIÇ

İçeriden ve dışarıdan, çok öncelerden, en çizilmiş “yol haritası”, sonunda  Apo tarafından Türk milletinin, Türk devletinin önüne konuldu! Eşkıya başı devlete meydan okuyordu:
“Çizdiğimiz güzergâhı takip etmezseniz, bana verdiğiniz vaatleri seçimlerden sonra 15 Haziran’a kadar yerine getirmezseniz, ‘kıyameti’ koparırız.  Bu sizin ve Türkiye’nin sonu olur” dedi. Şimdi, haritadaki  çatal yol kavşağına  varmış bulunuyoruz...Bir tarafta “çıkmaz yol” - İngilizcede “dead end” denilen  “ölü sona”... Buradan da muhakkak “kıyametimize” mi yuvarlanacağız? Yoksa diğer tarafa yönelerek kendi yolumuzda devam edip kurtulacak mıyız? Kendi kaderimizi tayin edecek hayati bir “karar zamanı”... Asıl soru da bu: “Olmak veya olmamak mı?” Ötesi türlü “şeytanlıklarla” dolu ayrıntılarda.
Ve tam bu sırada ortaya, gene aynı gizli sanal odaklar tarafından MHP ile ilgili şantaj kasetleri çıkarıldı... Maksat belli: Türkiye’nin kaderini etkileyecek güçlerden biri, MHP’yi, bu pespaye komplolarla barajın altına düşürmek, saf dışı kılmak. Böylelikle, öteden beri biçilmekte olan “kefen”, milletimize ve Türkiye Cumhuriyetine giydirilecek! Yabancı düşmanların amaçlarıyla, 2. Cumhuriyetçilerin ve Neo-Osmanlıcıların amaçları örtüşüyor!
MHP hakkındaki iddialar ne dereceye kadar doğru?.. Hangi gizli eller ve güçler tarafından kotarıldı; gösterime sokuldu?..
Bu kişiler “farklı” da olsalar, hakikaten ülkücü iseler ve  “milliyetçi harekete” içtenlikle bağlı iseler, şu sırada milliyetçiliği güçsüz duruma düşürmezler ve karşı tarafa yardım etmezlerdi. Parti ve hareket içinde rekabet söz konusuysa, parti de, hareket de onlara da kalmaz!  Kim yararlanacak bu yeni komplodan?.. Bunun yanıtı, karanlıkları dağıtabilir! Ancak, bütün bunlar, sözünü ettiğimiz “ölüm- kalım” savaşımızda artık akademik uçta! Fakat, ne var ki, son şantaj, seçime  kadar gündemin baş köşesine oturacak, zihinleri bulandıracak ve muhtemelen sonuçları da etkileyecek! Ve de asıl tehlikeyi  değiştirmeyecek, aksine kıyamete yeni bir alamet olacak... Bundan sonra her şey  artık, milletin basiretine ve mağdurların sabır ve dirayetlerine  kalmış!
Apo /PKK/DTK BDP; ayvaz kasap hep aynı hesap. TSK operasyonu ile 12 teröristin öldürülmesinden sonra kanlı, bıçaklı  “yas” eylemleri  yapıyorlar... “Türk” Denizli’de bile! Buna karşılık bizim liboşlar, liboşeler, sözde aydınlar ve yanaşma yazarlar “Hükümetin ve TSK’nin tam şu bağlamda bu operasyonları barış sürecini önlemek için”  yaptıklarını iddia ediyorlar....Aklım fikrim sana emanet Allah’ım... “PKK’lılara  pusu kuruldu” diye orduyu eleştiriyorlar aynen PKK ağzıyla!.. Ve bunun üzerine “Pusu kurulmadı, çatışmada öldüler” diye savunma durumuna getiriliyoruz... Polislerimizin, askerlerimizin şehit edilmesi üzerine yas tutmayanlar. Göz yaşı dökmeleri bir yana adeta mazur görenler veya “Şimdi sırası mı?” diye eşkıyayı uyaran bu kişilere  sormalı: Türk Ordusu alçak PKK teröristlerini itlaf etmek için tuzak da kurar, onları pusuya da düşürür. Sizler kimden yanasınız?..
Araştırmacı Kaan Turhan: “Türkiye’de Ayaklanma Koşulları Oluşturuluyor” diyor. Söylediklerinin özetini dikkatinize sunuyorum. “İç siyasette AKP hegemonyasına koşut hareketlilik devam ediyor. Ergenekon davasından tutuklu olan aydınların siyasete girmelerinin önüne engeller yığılması planlamaları, anayasanın ilk üç maddesinin ortadan kaldırılmasına dönük ifadelerin açıkça söylenerek devleti yok hükmünde kılmanın koşullarının hazırlanması gibi bir çok çetrefilli konuyla boğuşan Türkiye’de her şey alt üst durumda” ... Bu ortamda Amerikan neo-conlarının kurguladığı Türkiye’nin inşası sürüyor. AKP, 12 Haziran seçimleri için iktidara gelmeye kesin gözüyle bakıyor. Yeni CHP, her hareketiyle AKP’yi besliyor ve MHP kirli kaset siyasetine boğuluyor. Siyasetin aşağılık hareketler dizisi haline dönüştüğü ortamda, öte yandan Türkiye etnik boğuşmalara hazırlanıyor. Amerikan ve İsrail emperyalist siyaseti tarafından nüfuz altına alınmış olunan Irak’taki, Suriye’deki, Türkiye’deki Kürt hareketi özerk bir yapılanmayla kuklalaştırılmış devlet projesiyle birleştirilmeye çalışılıyor. Aydınları, Ergenekon operasyonuyla Silivri’ye hapsedilmiş Türkiye, geleceğini prangalarla bağlıyor.Yaşamda ve siyasette bağımsızlık duruşu törpülenerek hiçleştirilmiş ve kaynakları sömürgeleştirilmiş, halkı aydınsız bırakılarak dizilerle uyuşturulan Türkiye, emperyalizm için en elverişli konumda dizginlenmiştir.

Kaynak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder