Anasayfa

Perşembe, Mayıs 12, 2011

İhtiras Tramvayı / Altemur KILIÇ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasanın “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek” 3 maddesinden yalnızca “Türkiye devleti bir Cumhuriyettir” ibaresine dokunulmayacağını, fakat diğer iki maddenin “nitelikli çoğunlukla” değiştirilebileceğini söylemiş...  “Laiklik” maddesinin de Türkiye’yi birleştiren unsur olmadığını ifade etmiş!..
 Bu maddelerden “Ankara’nın başkent” olması, “İstiklâl Marşı” ve “Türk Bayrağı” maddeleri, hazreti ancak “şimdilik” pek rahatsız etmiyor... Ama sırası gelince, -neden olmasın- zamana ve zemine göre bu maddeler de değiştirilebilir. Bayrak, yeşil zemin üzerine bir bayrak olur. Menemen’de Kubilay’ın başını kesen yobazların, “Derviş Mehmet”in “sancakları” da böyle değil miydi!.. “Payitaht” da İstanbul olabilir. Zaten Başbakanın da emeli İstanbul’u “Dersaadet” veya “payitaht”  yapmak değil mi?.. 

***
 Ve bütün bunları seçimlerden sonra, AKP gene iktidar olursa, “Yeni Anayasa” ile yapacaklar... Kısacası, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet temellerinden yıkılacak ve yerine de adı 2. Cumhuriyet mi olur; “Neo- Osmanlı Cumhuriyeti” mi olur, başka bir devlet kurulacak... Cumhuriyetin sadece adı kalacak!..
Arınç “Cumhuriyet” maddesinin kalmasından yana... Ancak türlü Cumhuriyet şekilleri var. Türkiye’nin de “İslam Cumhuriyeti”  olması yolunda tasavvurları var! Bu projeler, Bülent Arınç ve şürekâsının hayalleri -emelleri- gerçekleşirse, Atatürk Cumhuriyeti, hatırası ve de heykelleri kalmayacak! Bugün hâlâ geçerli olan Anayasanın hükümlerine göre Anayasayı “tebdil ve tağyir” etmeye teşebbüs etmek ağır suç! İnsanlar, bu suçtan yargılandılar; hatta masum oldukları halde idam edildiler.
Türkiye, içine “oy çokluğu” doldurulmuş,  “demokrasi tramvayı” ile “ihtiyarî durağı”na taşındı ve şimdi de son durağına varmak üzere... Son “durakta”, yani 12 Haziran’da ve sonrasında Türkiye daha nelerle karşılaşacak? Mesela 15 Haziran’da Apo’nun PKK’nın verdiği ültimatomun süresi bitecek. Temelleri yıkılmış ve yıkılmak üzere olan Türk Devleti zaafa uğratılmış ordusuyla kendisini nasıl koruyacak?..  Arınç gibi kasaba avukatlığından sözde “devlet adamlığına” sıçramış olanların kafalarının dirayet ve basiretiyle mi?.. Bu kişiler “Üniter ulus devletin bölünmez bütünlüğü” maddesini değiştirmek isterler.

***
Demokrasi Tramvayı olur da “İhtiras Tramvayı” olmaz mı?.. Bülent Arınç’ın sınır bilmez “ihtirası var” yani “İhtiras Tramvayı”na binmiş; hem de vatman! Ben, nâçizane, Arınç’ın “İhtiras Tramvayı”na bindiğini 2002’de AKP iktidara geldikten ve Arınç TBMM Başkanı seçildikten sonra görmüş, Cumhuriyet rejimine meydan okuduğunu yazmış ve televizyonda söylemiştim. “Bu adamın sınırsız emelleri var. Başımıza çok işler açacak” demiştim...
 Kâhin değilim ama seçimlerden sonra, temel ilkelerinden arındırılmış bambaşka bir Anayasa kabul edilirse Cumhurbaşkanı, daha doğrusu “Tek Adam” seçilmesine sıra geldiğinde Sayın Gül’ün bertaraf edileceğini ve Erdoğan’la Arınç arasında ölümcül bir iktidar savaşının başlayacağını “kayıtlara geçmesi” için buraya not düşüyorum! Bunlar “ayrıntı” spekülasyonu. Türkiye Cumhuriyetinin “suyu” alıştıra alıştıra ısıtıldı, şimdi de fokur fokur kaynatılmakta. Türkiye demokrasi ve ihtiras tramvaylarıyla felakete sürüklenmekte.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder