Anasayfa

Pazar, Mayıs 08, 2011

Küresel ‘Gün’ Kutlama Merakı ve Kültürel SIZINTI! / Banu AVAR

 O 1864 de doÄŸdu. 41 yaşında annesini kaybettiÄŸinde ABD ‘yeni Dünya Düzeni’nin ana hatlarını bulmaya çalışıyordu, Avrupa’da ‘kan rüzgarları’ esiyor, Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu gizli anlaÅŸmalarla bölünmenin eÅŸiÄŸinde duruyordu.
 Dünya ilk kez topyekün bir petrol savaşına sahne olmak üzereyken ve milyonlarca anne katledilecekken, Anna Jarvis Amerika’da ‘anneler günü’ önerisini bir kilisede kutladı.

Önerisi emperyal güçlerin dünyaya ‘kültür ihracatı’ modeli için ‘elveriÅŸli’ bulundu ve baÅŸta baÅŸkan Wilson olmak üzere, gazete patronlarından din adamlarına ve Senato'ya kadar kabul gördü.

Dünya kanla yıkanırken, Wilson prensibiyle Anadolu'ya kukla devletler oturtulurken Mayıs'ın 2. Pazar günü ‘anneler günü’ ilan edilmiÅŸti.

*-*-*

1. Dünya Savaşı emperyal güçlerin Pazar kapma yarışıydı. Ve bu paylaşım kavgasında sadece topraklar deÄŸil zihinler de devÅŸirilecekti.. Emperyal güçler, zihinsel iÅŸgalin atom bombasından daha etkili olduÄŸunu söylemiÅŸlerdi.. Kanlı savaÅŸlar, petrol, pamuk ve buÄŸdayın ele geçirilmesi için beyinlerin de iÅŸgal edilmesi gerekti. O yıllarda yeni bir dünya düzeni ÅŸekilleniyor, Amerikan küresel çetesi ‘tek dünya sistemi’ ‘tek dünya kültürü’ üzerine kafa yoruyorlardı.

Anna Jarvis 1948 yılında 84 yaşında 2. bir dünya paylaşım savaşının ertesinde öldü.. Ölmeden önce ortaya attığı fikrin tüketim amacıyla kullanılmasından duyduÄŸu üzüntüyü belirtiyor, ‘Bu özel günü dini bir kutlama olarak düşünmüştüm. Oysa ticari amaçlara alet oldu.’ demiÅŸti. Demekle kalmadı, ulvi fikrinin metalaÅŸmasına duyduÄŸu nefretle birçok kurum ve kuruluÅŸa dava açti ve doÄŸal olarak hepsini kaybetti. Öldüğünde çok yoksuldu, evi bile elinden alınmıştı, bir hastane köşesinde hayata veda etti. ÇocuÄŸu yoktu. Emperyalizm gerçekleri gördüğü ve göstermeye kalktığı için Jarvis’i affetmemiÅŸti.

Adı unutuldu gitti..

Emperyalizm anneler gününü birçok ülkeye ihraç etti. Tıpkı birçok benzer gün gibi…

Türkiye 1947’de küresel çetenin kucağına düşünce ‘Amerika, canım feda sana’ ÅŸarkıları eÅŸliÄŸinde , NATO için Kore’ye asker yollayacak, Amerikan üslerine ve barış gönüllüsü adı altında ajanlara kapılarını açacak, süt tozları içeçek, Amerikan eÄŸitimiyle zihni bulandırılacak, Hollywood filmleriyle küçük Amerika olmaya özenecekti… Anasıyla babasıyla tüm millet yokluk ve yoksulluk içine sürüklenir, ülkenin tüm varlıkları küresel odakların eline geçerken Anneler günü en yoksulundan en varsılına kutlamakla övünülen bir güne dönüşecekti.....

Milli günler hızla solarken ‘küresel günler’ öne çıkacaktı…

Bu millet anasının deÄŸerini her ÅŸeyin üzerinde tutan bir millettir. ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyen bir dine mensuptur.. Anasına atasına yılda bir gün deÄŸil yaÅŸadığı her anı adayan bir kültürden gelmiÅŸtir. Emperyalizm için bu tehlikelidir ve deÄŸiÅŸmelidir! Her ÅŸey sahteleÅŸmeli, tek bir gün analar için tüm alış veriÅŸ merkezleri kampanyalar yapmalı, parası var yok herkes sokakalara çıkmalı, alabileceÄŸi ne varsa almalıdır.

Küresel ekonomik iÅŸgal bir yandan, sırtlan diÅŸlerini etine geçirdiÄŸi millete ‘ananı da al git’ derken öbür yandan sırıtarak ‘ama bir ÅŸey al da git! diye hırlamaktadır..

Kılcal damarlarımıza kadar sızan ‘kültür’süzleÅŸme örneklerini kendi yaÅŸamınızda yakalayın…

Anneler, babalar, halalar, teyzeler, sevgililer günlerini çoÅŸku içinde kutluyor musunuz… Avrupada Müslümanların kılıçtan geçirildiÄŸi 1 Nisan gününde eÅŸe doÅŸta ÅŸakalar mı yapıyorsunuz, sorgulayın…

Emperyalizmin tarifini mi istiyorsunuz. Günlük yaÅŸantınıza ve deÄŸiÅŸen deÄŸerlere bakın…

Analarınızın, atalarınızın değerini yaşadığınız sürece unutmayın!


Bu yazı Silivri'de yatan gazeteci Müyesser Yıldız'a adanmıştır...

http://www.guncelmeydan.com/pano/kuresel-gun-kutlama-meraki-ve-kulturel-sizinti-banu-avar-t28307.html#p145866 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder