Anasayfa

Salı, Mayıs 10, 2011

EY BAŞBAKAN, SİZ İSRAİL'E HİZMET ETTİĞİNİZİN FARKINDA MISINIZ / Erdal SARIZEYBEK

İnsanlarımızın dini inançlarına saygılıyız; bu Nakşî olur, Alevi olur, Sünni olur, Şafi olur ya da diğerleri, hepsine saygılıyız.


İnsanlarımızın oy verdiği partilere de saygılıyız; bu AKP olur, CHP olur, MHP olur ya da diğerleri, hepsine saygılıyız.
Ama söz konusu vatan olunca, işler değişir, çünkü vatan olmaz ise din olmaz, cami olmaz, ezan olmaz, tarikat olmaz, cemaat olmaz, parti de olmaz…
Sadece vatan da yetmez, bağımsız ve özgür bir ulus, aklı hür, vicdanı hür bir gençlik gerek bize…
AKP bir siyasi partidir, en azından görünüşü öyle, bir şey dediğimiz yok, ama…
Ama AKP’nin izlediği siyaset bizim değildir, evet değildir, parti bizim olabilir ama bu partinin izlemiş olduğu siyaset bizim değildir. “Ben Türk’üm ya da Nakşıyım ya da Kürt’üm ama bu bayrak, bu vatan ve bu millet benimdir” diyenlerin siyaseti bu değildir ve de olamaz. Neden, anlatalım…
En fazla yaygara yaptığı nedir, bu AKP siyasetinin? Filistin meselesi, İsrail karşıtlığı. Peki, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın göğsünde Yahudi Üstün Hizmet Madalyası var, bu ne iş? Hadi iade etsin İsrail’e! Madem İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama biz tepki gösteriyoruz, halk olarak, o zaman hadi ticari ilişkileri askıya alsın, Büyükelçimizi geri çeksin!
Yapamaz, yapamaz çünkü AKP Siyaseti ile İsrail atbaşı gidiyor…
Peki, Nakşî kardeşlerim, Filistin’de ölen ve öldürülen Müslüman da, Irak’ta, ABD’nin yıllarca öldürdükleri kim, Müslüman değil mi? Yoksa onlar Nakşı değil de, bu yüzden mi öldürülmelerine kimseden ses çıkmıyor!
Peki, ilk Kürt isyanını Osmanlı’ya karşı yapan kim? Ağaların ağası, Kürt Bedirhan Ağa! Yani isyan eden bir ağa, derebeyi.
Peki, bu ağadan sonra isyan eden kim? Nakşi Kürt Şeyhi Ubeydullah!
Şeyh Ubeydullah kim? Nakşi Kürt Seyyid Taha’nın , Nehrili Seyyid Taha’nın oğlu.
Peki, Seyyid Taha kim? Iraklı Kürt Halid-i Bağdadi’nin müridi. O kim? O da bir Nakşî Kürt Şeyhi, Nakşibendi’nin Halidiye kolu.
Yani Osmanlı’ya ilk isyan eden Nakşi Kürt Ağası Bedirhan, sonraki isyan ise Nakşi Kürt Şeyhi Ubeydullah, yani her ikisi de Nakşibendi’nin Kürt Halidiye kolu.
Diyeceksiniz ki Nakşî’nin Kürt’ü Türk’ü olur mu?
İsyan edenlerin hepsi, Osmanlı’ya karşı, Yüce Peygamberimizin halifelik makamını temsil eden Sultan’a karşı, Osmanlı sonrası Cumhuriyet’e karşı, Mustafa Kemal’e karşı isyan edenlerin hepsi Kürt Nakşî olursa eğer, Nakşi’nin Kürt’ü de olur.
Gelin Osmanlı’ya, 1908’de ilk Nakşi Kürt Derneğini kuran kim, Kürt Teavün ve Terrakki Cemiyeti? Kürt Nakşi Seyit Abdulkadir.
Seyit Abdulkadir kim? Kürt Nakşi Şeyhi Ubeydullah’ın oğlu, Seyit Taha’nın torunu.
Peki, yardımcısı kim? Kürt Bedirhan Ağa’nın oğlu Emin Ali Bedirhan.

Bu ne demektir biliyor musunuz? Nakşi Kürt Şeyhleri ve Nakşi Kürt ağaları işbirliği yapmış demektir. Kime karşı, Osmanlı’ya.

Bakın Atatürk Cumhuriyeti’nde çıkan isyanlara!
1920’de, Koçgiri isyanını kim çıkardı? Seyit Abdulkadir, Nakşi Kürt şeyhi.
1925 Kürt isyanını çıkaran Şeyh Said kim? O da bir Nakşi Kürt Şeyhi.
1925 Şeyh Sait isyanına katılanlar kim? Hepsi… Ağalar, şeyhler ve hepsi Nakşi Kürtler, yani biz İnönü’de Yunan’la savaşırken, bir de Doğu’da bunlarla savaştık…

                                                                             ( 1 / 3 ) 

Yazının devamı için:  http://www.erdalsarizeybek.com.tr/makaleler/ey-basbakan-siz-israile-hizmet-ettiginizin-farkinda-misiniz-210h.html?ndpage=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder