Anasayfa

Cumartesi, Mayıs 07, 2011

Ilgaz saldırısı ve AKP oyları! / Arslan BULUT

Yüksek Seçim Kurulu’nun BDP’li bağımsız adayları önce veto etmesi, ardından baÅŸta Ä°stanbul olmak üzere bütün yurtta molotof kokteyli ile yangınlar çıkarılması sonunda geri adım atması aslında önemli bir iÅŸaretti..
Biz bu durumu AKP ile BDP arasında “anlaÅŸmalı kavga” gibi gördüğümüzü bir okur mektubu ile birlikte ifade etmiÅŸtik.
Çünkü, seçim mitingleri baÅŸlayana kadar, PKK’nın “demokratik özerklik”, Anayasa’da zikredilmek veya Türk Milleti adının hiç kullanılmaması gibi talepleri AKP tarafından da dolaylı olarak savunuluyordu. En son Tayyip ErdoÄŸan, Anayasa’nın birinci ve üçüncü maddelerinin deÄŸiÅŸtirileceÄŸini, Türklüğe vurgu yapan maddelere ihtiyaç olmadığını, olmayacağını söylemiÅŸti. BDP’nin veya PKK’nın; ABD veya AB’nin dayatması da bu deÄŸil miydi?

***
Derken seçim düzlüğüne girilince ErdoÄŸan, Habur’da yaptırdıklarını bir tarafa bırakıp  “Kürt sorunu yok” demeye, milletin birliÄŸinden bütünlüğünden bahsetmeye ve BDP’ye de sert eleÅŸtiriler yöneltmeye baÅŸladı.
Yoksa kamuoyu yoklamaları, açıklandığı gibi değil miydi? Yoksa AKP, baş aşağı mı gidiyordu?
Yoksa Erdoğan, her defasında yaptığı gibi hafızası olmayan toplum için seçim milliyetçiliği mi yapıyordu?
Kastamonu’daki saldırı ve devamındaki geliÅŸmelere bakınca da yine bir Gladio taktiÄŸi uygulandığından şüphem kalmadı!
Kastamonu’dan Bayram Koca diyor ki:  “Bir ay önce Boyabat’ta polis aracı tarandı, saldırganlar yakalanamadı. Miting günü Olukbaşı stadyum mevkiinde (BaÅŸbakan’ın helikopterinin bekletildiÄŸi yerde) silahlar patladı, küçük çaplı çatışma meydana geldi, meÄŸer hırsızlar imiÅŸ! Ve iki saat sonra Ilgaz dağındaki saldırı..
Ä°stihbaratı çok güçlü bir devlet, siyasilerin, savcıların. gazetecilerin özel hayatını en ince detaylarıyla ses ve görüntü olarak elde edebilirken, ‘geliyorum’ diyen saldırıya karşı bu konvoyu neden koruyamadı?
Ertesi gün tüm kamu çalışanları ve öğrenciler, terörü lanetlemek için cenaze merasimine götürüldü.
Şehidin sırtından oy avcılığı yapıldı!
O kadar ÅŸehit namazları kılındı, hiçbir kurum çalışanına, ‘haydi terörist lanetlemeye’ denilmedi de ÅŸimdi neden böyle oldu?
Kastamonu halkının kafasındaki soru ÅŸudur: Kastamonu’dan oy almak için deÄŸer mi böyle bir riske girmek?”

***

DiÄŸer taraftan, Tayyip ErdoÄŸan, “Adam öldürerek iÅŸ başına gelmek eÅŸkıyanın iÅŸidir, çetenin iÅŸidir, teröristlerin iÅŸidir” diyor.
Adam öldürerek iş başına gelmek mi? Bu da nereden çıktı?
Yine ErdoÄŸan, Turgut Özal’ın uyduruk bir suikast sonrası takındığı tavırlara giriyor ve  “Biz bu yola beyaz gömleÄŸimizi giyerek çıktık” diyor.
Olayda, asıl hedefin AKP olduÄŸuna dair teröristler arasında geçen konuÅŸmalar yayınlanıyor! ErdoÄŸan, “Güvenlik güçlerimize yapılan bu alçakça saldırılar asla ve asla tesadüf deÄŸil” diyor. Gerçekten de öyle. PKK’nın hiçbir saldırısı tesadüf deÄŸildir. Hepsi Türkiye’ye bir mesaj niteliÄŸindedir!
Bu saldırılarla, Batı’da, Orta Anadolu’da ve Karadeniz’de halkın gözünden düşen AKP’yi yeniden güçlendirmek hedeflenmektedir. Kumanda dış merkezdedir. Tıpkı, Türkiye Ä°srail’e karşı tedbir alırken Ä°skenderun’daki PKK saldırısı gibi, tıpkı tam anlaÅŸma imzalanacakken Bakü Tiflis Ceyhan güzergâhında yapılan sabotaj gibi!
 “Kötü ÅŸeyler olacak”  diye havayı gerginleÅŸtirenler de tasarlanan hedefe hizmet etmektedir!

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=18153

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder