Anasayfa

Cuma, Mayıs 27, 2011

Sırada Türkiye var

Suriyeli eski diplomat uyardı: Kürdistan için 3 ülke parçalanacak. 
 Büyük İsrail hedefi
SİYASET bilimci Suriyeli Bessam Ebu Abdullah, ülkesindeki olayların, sorunsuz büyük İsrail devletinin kurulmasını amaçlayan Büyük Ortadoğu Planı’nın parçası olduğunu söyledi. Abdullah, “Planın başarılı olması için Suriye, Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır ve Libya’nın parçalanması gerekiyor” dedi.
Türkler dikkatli olmalı
ANKARA’daki büyükelçilikte de görev yapan Abdullah, Libya’nın 3 parçaya bölünmek üzere olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: Ülkemin  parçalanması BOP’u hedefine ulaştırır. Suriye’nin yanı sıra Irak ve Türkiye’nin Güneydoğusu’nu içine alan Kürdistan devleti kurulur. Türk insanı bunu anlamalı.
‘Türkiye bölünecek  Kürdistan kurulacak’
Suriye’deki karışıklığın Büyük Orta Doğu Planı’nın parçası olduğunu belirten Ebu Abdullah “Asıl hedef, Türkiye ve Suriye’nin bölünerek büyük Kürdistan ve İsrail’in kurulması” dedi.
Suriyeli siyasi yorumcu Bessam ebu Abdullah, ülkesinde meydana gelen olayları değerlendirirken, kışkırtılan ayaklanmaların Büyük Orta Doğu Planı’nın (BOP) bir parçası olduğunu, asıl hedefin Türkiye ve Suriye’nin bölünerek, Türkiye’nin güneydoğusunu da içine alan  büyük Kürt ve İsrail devletlerinin kurulması olduğuna dikkat çekti. Suriye’deki olayların bir proje dahilinde gerçekleştiğini ve bu projenin maliyetinin 3 milyar dolar olduğunu savunan Ebu Abdullah, “BOP’un amacı sorunsuz bir büyük İsrail devleti kurulması. Bunun gerçekleşmesi için Suriye’nin 4’e, Lübnan’ın 8 kantona ayrılması ve Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır ile Libya’nın 3’er parçaya bölünmesi gerekiyor ki Libya üçe bölünmek üzere” dedi, bu proje çerçevesinde El Kaide’nin araç olarak kullanıldığını belirtti.

Uyanık olun
Suriye’deki bölünmeyle birlikte Irak, Suriye ve Türkiye’nin güneydoğusunun üzerinde bir Kürt devletinin kurulması için yol açılacağını vurgulayan Ebu Abdullah, şöyle devam etti: “Suriye 45 farklı etnik ve dini grubu barındıran bir ülke. Bu ülkede kaos olduğunda neler olabileceğini düşününebiliyor musunuz? Türkler dikkatli olmalı. Eğer bir Kürt devleti kurulacak olursa, Türkiye’nin güneydoğusu da buna katılacaktır. Ayrıca Suriye’de Müslüman Kardeşler örgütünün başını çektiği bir konseyin Suriye’yi yönetmesi öngörülüyor. Türkiye’nin çoğunluğu Sünni ve Şii olan Hizbullah ve İran’a karşı bir hat oluşacak. Türkiye’deki aydınlara söylüyorum, bunun sadece Suriye’ye karşı bir savaş olduğunu düşünmeyin. Suriye’deki plan başarılı olursa Türkiye bundan çok olumsuz etkilenecek. Türk insanı bunu anlamalı. Türkiye’nin etrafında bir laik devlet olması, ABD’nin güdümünde İslami bir devletin olmasından çok daha iyidir. İkinci basamakta Türkiye var. Türkiye bir hedef, sadece 3 parçaya bölünmeyecek. Atatürk, Cumhuriyet’i kurarken laikliği seçti, İslamdan nefret ettiği için değil, dinin politik yaşamdan ayrı tutulması gerektiğini bildiği için.” 

5 Haziran’a dikkat
Suriye’de meydana gelen gelişmelerin bölgedeki gelişmelerle birlikte değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Ebu Abdullah, 1967 Arap-İsrail savaşının ve bazı Filistinlilerin topraklarından çıkarılışının yıldönümü olan 5 Haziran’da bölgesel açıdan önemli gelişmelere yol açacak olayların yaşanabileceğini söyledi.

Olaylar nasıl başladı?
Olayların Der’a kentinde duvara yazı yazan çocukların tutuklanması ile başladığını hatırlatan Ebu Abdullah, “Dera’da olaylar başladığında, insanlar yolsuzluğa bulaşmış valiyi ve kentteki güvenlik servisinin başındaki kişiyi protesto ettiler. Çocukların tutuklanması son damla oldu. Aynı zamanda devreye silahlı gruplar girdi” dedi.

Reform zorunlu
Suriye’ye yönelik bir proje yürütülüyor olmasının ülke içindeki reform ihtiyacını gölgede bırakmaması gerektiğine dikkat çeken Ebu Abdullah, “Suriye’de reformların yapılması zorunlu. Zihniyet değişiminin ve yeni kadroların sağlanması gerekli” diye konuştu.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder