Anasayfa

Pazartesi, Mayıs 23, 2011

Cari Açıkta İstikrar Sürüyor / Ayhan ÖZTÜRK

Türkiye ekonomisi istikrarlı olarak her yıl 20 milyar Dolar cari açık veriyor.Bu ne demektir? Türkiye ürettiğinden fazla tüketiyor..

Bu ne demektir?

Türkiye az kazanıyor çok harcıyor..

Bu ne demektir?

Türkiye borçla kendini bir sonraki yıla atıyor..Tıpkı kazancı az olup, gideri çok olan bir ailenin kredi ve kredi kartıyla borcunu ileriye atması gibidir.

Bu ne demektir?

Borçla yaşayan Türkiye'den bu paralar geri isteyecek olanların talimatıyla yaşamaya devam etmek zorunda kalacak.

Bu ne demektir?

Biz borçla geçici bir zenginlik yaşıyoruz. Bu paraları çocuklarımızdan alacaklar..

Bu ne demektir?

Çocuklarımızın geleceğini yiyoruz.

Bu ne demektir?

Çocuklarımızın birilerine köleleşmesine zemin hazırlıyoruz..

Bu politika ile çocuklarımıza ve onların geleceğine ihanet ediyoruz..

Bu ne demektir?

AKP'nin bu para ve ekonomi politikasına gençseniz ve çocuklarınız varsa "Evet Demeyin" demektir.


***
Önemli ve düşündürücü ekonomik durum:

Türkiye ortalamasına bakıldığında, en az geliri olan ilk yüzde 20’lik grubun gelirinin yüzde 23’ünü gıdaya, yüzde 28’ini kiraya, yüzde 14’ünü otobüs-dolmuÅŸa, yüzde 5’ini giyime, yüzde 4’ünü ise içki ve sigaraya yatırdığını belirten Tüketiciler BirliÄŸi BaÅŸkan yardımcısı Çetin, yoksul kesimin gelirinin yüzde 75’i ile ölmemek için yediÄŸini, çıplak gezmemek için örtündüğünü, en az parayı yüzde 3.8 ile saÄŸlığa ve eÄŸitime ayırdığını kaydetti.

Öte yandan Tüketiciler BirliÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Çetin, borçluluk artarken ve Türk vatandaÅŸları büyük bir coÅŸkuyla tüketim çılgınlığı yaÅŸarken, yoksulluÄŸun artmasının da tezat oluÅŸturduÄŸunu öne sürdü. Çetin, TUÄ°K verilerine göre, AK Parti’nin iktidar olduÄŸu 2002 yılında, Harcama Esaslı Göreli Yoksulluk Sınırının yüzde 19.86 iken yıllar itibarıyla artarak krizin patladığı 2009 yılında yüzde 34.20 olduÄŸunu belirtti.

AK Parti döneminin aynı zamanda gelir dağılımının bozulduÄŸu ve bozukluÄŸun gittikçe arttığı yıllar olduÄŸunu ifade eden Çetin, TUÄ°K’in yayımladığı “Gelire sıralı yüzde 20’lik grupların harcama türleri içindeki payı’nın bu gerçeÄŸin altını çizdiÄŸini bildirdi.


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder