Anasayfa

Çarşamba, Ağustos 17, 2011

Suriye Düşerse Türkiye Düşer! / Banu AVAR

 
Suriye düşerse, Lübnan düşer, Suriye düşerse Ä°ran düşer, Suriye düşerse Türkiye düşer… Avrasya kilidi dağılır… O kapıdan girenler Avrasya'yı mahveder..

Ve Türkiye müdahil olmadan bu bölgede Batı kanlı heveslerini hayata geçiremez.

Ä°ÅŸte o nedenle Suriye ve Türkiye’deki akil insanlar, aydınlar, gazeteciler, siyasi ÅŸahsiyetler, sanatçılar Suriye Türkiye Dostluk hareketi çatısı altında bu gidiÅŸe DUR! diyecekler. 
 
 Suriye-Türkiye Dostluk Komitesi, Suriye’de yaÅŸayan Türk ve Suriyeli vatandaÅŸların son emperyal saldırıya, karşı durmak için oluÅŸturdukları bir sivil toplum giriÅŸimi. Suriye iÅŸ dünyası ile iÅŸbirliÄŸi içinde ve tabii ki resmi kuruluÅŸlardan izin alarak Türkiye’den bir heyeti Suriye’ye davet ettiler. Ben de davet edilenler arasındayım. Komite baÅŸkanı Prof. Dr Mehmet Yuva, bu heyet oluÅŸturulurken, TBMM içindeki bir çok milletvekili ve siyasinin , AKP’den, CHP'den, MHP’den, Saadet Partisi'nden, bir çok ismin, her cenahtan gazetecilerin davet edildiÄŸini söyledi. UlaÅŸamadığı bazı isimlere ulaÅŸmakta kendisine yardımcı oldum. Çünkü böylesi bir ziyaretin iki komÅŸu ve akraba millet arasında ÅŸart olduÄŸu kanısındayım. Nazlı Ilıcak’tan, Reha Muhtar’a, Fatih Altaylı’dan Salih Tuna, Ä°brahim Karagül’e, Balçiçek Ä°lter’e, Ahmet Hakan’a kadar tüm basın yayın organlarında çalışan gazeteci ve televizyoncular ayrım gözetilmeksizin davet edildi. Bir kısmıyla doÄŸrudan ben görüştüm.

Akademisyen ve çeÅŸitli konuların uzmanları, Kamu-Sen gibi sendika baÅŸkanları davet edilmiÅŸti. BirçoÄŸunun cevap bile vermediÄŸi öğrenildi. Bunda ‚yukarısı ne der’ endiÅŸesinin hakim olduÄŸu satır aralarında söylendi.

Emperyal tehdit altında olan, sokaklarında batılı aktivist ve silahlı çetelerin fink attığı, her yanından bir anda pıtrak gibi terörist faaliyet fışkıran Suriye, "Arap Baharı" adı altında bölgeyi çökertme operasyonunda bir halkadır. Farklı batılı istihbarat çeteleri pimi çekilmiÅŸ bombaları Dara’da, Deir Ez Zor’da, Lazkiye’de, Åžam’da patlatmaya kalkmışlardır. Devlet terör faaliyetlerine karşı orduyu alarma geçirmiÅŸtir.

Dışarda yıllardır çöreklenmiÅŸ‚ ‘muhalefet’ batı istihbaratı ile eÅŸgüdümlü saldırmaya baÅŸlamıştır. İçerde ‘peaceful’ barışcıl (!) eylemciler, tonlarca silahla sokakaları kana bulamış, kamu binalarını yakmış, öldürdükleri insanları köprülerden fırlatmışlardır… Suriye’nin içinde terör orduları ve istihbarat ajanları fink atmaktadır. Ama küresel basında tek cümleyle özetlenebilir bir haber vardır!: ‘Suriye halkının demokratik taleplerine karşı duran eli kanlı diktatör!’


Soru ÅŸu: Neden ÅŸimdi tehditler savuranlar, 2011’e kadar onlarca yıldır, baskı zulüm ve demokrasi dışı uygulamaları sözkonusu etmemiÅŸtir?!

Bu soruların cevabı onların dilinde ‘konjonktür’!

Bizim için bellidir: OrtadoÄŸunun sırası gelmiÅŸtir! Irak’tan aÅŸağılara kayma/paylaÅŸma vaktidir! Enerji kaynakları su yolları stratejik bölgeler çeteler arasında rekabetin durumuna göre pay edilecektir!

Dolayısıyla ‘Kurt, kuzuya‚ suyu bulandırıyorsun. Seni ne yaparsan yap yiyecem!’ demektedir. Bu oyunda kuzuyu yakalayıp boynunu bıçaÄŸa hazır etme iÅŸi Türkiye’ye verilmek istenmektedir! Bu haberin kokusu yayıldığında sessiz bir çığlık yeri göğü inletmiÅŸtir…

Türk milleti komÅŸu akraba Suriye’ye KARÅžI bir müdahaleye DÄ°RENECEKTÄ°R!

Bunu belki de en iyi duyan batının içerdeki adamları, temsilcileri, işbirlikçileridir!

Batının deli gömleÄŸi içinde kıvranıp milleti de deli gömleÄŸi içine sokmak isteyenler becerememiÅŸlerdir.. Ayrıca gelecekleri de belirsizdir…

Küresel çete savaşları içinde kimin üstte kalacağı da belirsizdir. Bu toz duman arasında iki kardeş millet, başlarındakiler ne derse desin elele verecektir. Geçen yüzyılda tüm coğrafya el değiştirecekken, bu yöntemle tarihin akışını değiştirmişlerdir.

Bu bölgede müslümanı müslümana kırdırma oyunu da, etnik savaÅŸlarla bölüp yutarak Asya’nın enerji kaynaklarına uzanma oyunu epey eskidir!

Bu oyuna karşı Avrasya’nın da elinde güçlü kozlar vardır. Ve zamanı geldiÄŸinde bu hain oyunun en sert dönemecinde yani Türkiye, Ä°ran, Suriye halkasında batının oyunu bir kez daha bozulacaktır. Ä°ÅŸte o nedenle bizler bu millete ve bu milletin akrabası olan kardeÅŸ milletlere güveniyoruz. Kirli çete oyunlarına karşı onlarla elele vermeye, sorunlarımızı batılı sırtlanlar araya girmeden kendi aramızda konuÅŸmaya gidiyoruz. Emperyalizm, Ermenistan'la Gürcistan'la Yunanistan’la Ä°srail’le Türk heyetlerini kaynaÅŸtırmaya çalışırken, gazetecileri kanka ilan ederken alkışlıyorlardı… Åžimdi iki komÅŸu ülkenin aydınları, batı dayatması bir maceraya karşı durmak için, bir komÅŸu ve akraba ülkeyi ziyaret ederken hakaret ve çamur kampanyası açtılar.

Küresel çetelerin oyunları ancak bölge ülkelerinin dayanışmasıyla bozulur. O nedenle Ä°ran, Suriye, Türkiye, Rusya arasındaki herhangi bir yakınlaÅŸma Batılı çevreler ve iÅŸbirlikçilerinin ödünü koparır. Provokasyonlar, suikastler, terör eylemleri sahneye konur… Bölge ülkeleri arasına kama sokulur! Çamur kampanyaları sahibinin sesi ekranlardan yayılır: ‘Onlar Suriye ajanı! Ergenekonun Suriye kolu!’ ‘Zaten ne Arap'ın yüzü ne Åžam’ın ÅŸekeri!’

Hem Arap’ın yüzü hem Åžam'ın ÅŸekeri! Onlar bizim akrabalarımız.. Bizim derdimiz ne Esad’a destek olmak ne Baas partisini savunmak.. Hiçbiri sütten çıkmadı.. Ama kardeÅŸ ve akraba Suriye halkıyla elele, bu bölgede kurulan kapandan çıkabiliriz…Tüm dengeleri bozacak bir ülkeler arası çatışma, bu coÄŸrafyayı yüzyıllarca sürecek bir istikrarsızlığa mahkum edecektir. OrtadoÄŸu'nun ortasında duran Ä°srail kördüğümü gibi 2., 3., 4. kördüğümler meydana getirecektir. Ve böylesi bir müdahale Türkiye’yi de yokedecektir.. O nedenle diyoruz ki:

Suriye düşerse, Lübnan düşer, Suriye düşerse Ä°ran düşer, Suriye düşerse Türkiye düşer… Avrasya kilidi dağılır… O kapıdan girenler Avrasya'yı mahveder..

Ve Türkiye müdahil olmadan bu bölgede Batı kanlı heveslerini hayata geçiremez.

Ä°ÅŸte o nedenle Suriye ve Türkiye’deki akil insanlar, aydınlar, gazeteciler, siyasi ÅŸahsiyetler, sanatçılar Suriye Türkiye Dostluk hareketi çatısı altında bu gidiÅŸe DUR! diyecekler.

Emperyal hedefler uğruna bölgemizin kana bulanmasına izin vermeyecekler.


Türkiyeyi yönetenler, hergün ÅŸehit veren bu ülkeyi kimin kana buladığını bilmektedirler. Kandil’den Kuzey Irak’dan çıkan yılanın başı Pentagon’da, NATO’da, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’de, AB organlarının içindedir.

SavaÅŸacaksak onlarla savaşılır.. Tehdit altında bırakılan bölge ülkeleriyle deÄŸil! 
 
 Kaynak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder