Anasayfa

PerÅŸembe, AÄŸustos 25, 2011

Yaygın Medya Sus Pus Ama Suriye’yi Bir Türk Heyeti Ziyaret Etti! / Banu AVAR

 
Amerika 2007'de söylemiÅŸti: Suriye terörist devletti! Çünkü ABD ile anlaÅŸmaya yanaÅŸmamıştı. ABD ve Ä°srail politikalarına karşıydı. Bölgede küresel çetelerin politikalarının karşısında yeralmaktaydı. Lübnan’da Hizbullahla, ve Ä°ran’la dosttu. Irak savaşından kaçan 2 milyon mülteciye kapılarını açmıştı. Ãœrdün’deki Filistinlileri destekliyor Filistin’in haklarını kolluyordu. Bu onu terörist yapmaya yeterde artardı! 
 
Suriye topun aÄŸzında. Libya’nın NATO güçlerince bombalanmasından, izahı mümkün olmayan bir zevkle bahsedenler, Suriye için de kalem bilemekteler…

Batıya her yanlarıyla baÄŸlı bu ‘dolma’ kalemler ve ekran gülleri bir komsu ülkede olan bitenle ilgili tarafsız yayın yapmanın çok ötesinde, yalan haber üretme merkezlerine dönüştüler… Neden?

Bağlı oldukları merkezlerden gelen emir böyle!

Rahat rahat yaÅŸamaları için olayların gerçek yüzünü görüp yazmak deÄŸil, aÄŸababalarına yaranmak ve ‘uluslar arası yalan merkezleriyle’ aynı doÄŸrultuda olmaları gerek!

Aptallar! Ortalık kan gölüne döndüğünde o kanın sizi affedeceğini mi sanıyorsunuz? Yoksa Amerikalı dostlarınızın yardıma geleceğini mi umuyorsunuz? Bu kadar saf olabilmek için hangi kolejlerde beyin travmasına uğradınız? Hangi yurtdışı burslarda beyninizi kiraya verdiniz?

Her cenahtan isimleri buluşturan bir Türk Heyeti

Türkiye Suriye Dostluk komitesi davetiyle, bu akraba ülkeye bir ziyarette bulunduk. Yaygın medyadan muhabirler de geziye katıldı… CNN, HaberTürk, NTV… Hepimiz bir aradaydık. Bakalım bu kanalların mutfağından çıkan haberlerle bizim gördüklerimiz birbirini tutacak mı? Yoksa gezi notları mutfakta yeniden üretilip servise sunulacak mı?!

Heyet olarak davet edilenler: Refah Partisi Adalet Eski Bakanı Ä°smail MüftüoÄŸlu, CHP Eski Milletvekilleri Fuat Çay ve Bayram Meral, yazar Yılmaz DikbaÅŸ, Ä°skenderun Ziraat Odası BaÅŸkanı Selim Kamacı, Prof. Cüneyt Akalın, Türk Ocakları Ä°stanbul Åžubesi BaÅŸkanı Cezmi Bayram, Prof. Semih Koray, Prof. Caner Karavit, YeniçaÄŸ’dan Arslan Bulut, BengüTürk televizyonundan Murat Ä°de, Meltem televizyonundan Muharrem Bayraktar, Ulusal Kanal’dan Fikret Akfırat, Cumhuriyet’den Ãœmit Zileli, Ä°skenderun Gazeteciler Cemiyeti BaÅŸkanı Åžehmus Aslan ve internet medyasından Ä°lk KurÅŸun ve Güncel Meydan siteleri gazetecileriydi. Bağımsız gazetecilerden ben, Bartu Soral, Mete Akıncı ve Faik Bulut heyette yeraldık..


Davet edilen onlarca gazeteci gelmeyi reddetmiÅŸti. Onların bir kısmı oturdukları yerden Washington uzantılı yalan haberleri çiÄŸnediklerinden, bir ÅŸey görme ihtiyacında deÄŸillerdi.. Suriye 2001’den beri Pentagon’un VUR! listesindeydi. Ve tabii ki ‘uluslar arası camia’ (!) Suriye'ye ne kader biçmiÅŸse hayata geçmeliydi…

Amerika 2007'de söylemiÅŸti: Suriye terörist devletti! Çünkü ABD ile anlaÅŸmaya yanaÅŸmamıştı. ABD ve Ä°srail politikalarına karşıydı. Bölgede küresel çetelerin politikalarının karşısında yeralmaktaydı. Lübnan’da Hizbullahla, ve Ä°ran’la dosttu. Irak savaşından kaçan 2 milyon mülteciye kapılarını açmıştı. Ãœrdün’deki Filistinlileri destekliyor Filistin’in haklarını kolluyordu. Bu onu terörist yapmaya yeterde artardı!

‘Herkes Suriye’den nefret etmeli!’

2011 kan yılına gelindiÄŸinde yol haritası belliydi.. Mısır, Tunus, içerden ‘soft power’la çökertildi. BaÅŸlarına pentagonla sıkı fıkı ordu mensupları getirildi.. Libya ‘uluslar arası camia’ denen sırtlanlar ordusu tarafından bombalandı. Batının beslediÄŸi, silahlandırdığı ‘muhalifler’ Libya’yı kana boyadı.. Yıllardır uzaktan beslenen ‘Tetikçiler’ sokaÄŸa indi, kargaÅŸa ve kan dönemi baÅŸladı. Farklı küresel çete grupları bu arada bu ülkelerde birbirleriyle de gırtlaklaÅŸtı!

Suriye bir sonraki hedef! Batıda para bitti. Operasyonlar için komÅŸu ülkelerin birbirini yemesi gerekli.. Åžimdi medya bu çerçevede göreve baÅŸladı… Türkiye’de iklim hazırlanıyor..: ‘Herkes Suriye’den nefret etmeli!’

Dolmakalemler ‘Suriye PKK’nın arkasında!’ sakızını çiÄŸnemeye baÅŸladı! Siz bugün CFR ve Chatham House koridorlarında ‘Kürt devleti kurma’ çalışmaları yaparken yanınızda Suriye mi vardı! Yoksa CIA'nin üst düzey uzmanları mı!

Suriye sınırında sınırlar arasında kalmış, PKK ile sıkı fıkı bir grup Suriyeli kürt olduğu biliniyor.Yeni Lawrence'lar acaba bunları ne şekilde devreye sokuyor... Bu aktörler Suriye hükümeti ile mi yoksa ABD Avrupa güç odaklarınca mı yönlendiriliyor?!

Türk kamuoyuna servis edilen bu konu, acaba Türkiye Suriye ortak bakanlar kurulu önerileri havada uçuşurken neden hiç gündeme gelmedi!

Bir yandan bu sakız çiÄŸnenirken bir yandan ‘Bak zavallı Sünniler, ‘barışcıl’ protesto yaparken nasıl üstlerine kurÅŸun yağıyor!’ söylemi yayıldı… Malum, sünni alevi çatışması çıkarmak da Lawrence'lar için pek verimli! Acaba nerden biliyorlardı? El Cezire’den mi? Yoksa BBC, CNN, FOX mu haber kaynakları?.. Bu yayın kuruluÅŸları acaba kimlerin uzantısı?

Suriye’de birçok kiÅŸiden dinlediÄŸimiz bir çok hikayeden en çarpıcı olanı cami çıkışlarında yapılan televize eylemlerdi:

Cemaat camiden çıkarken aralarına bir anda dört yandan eylemciler giriyordu. Muhalif sloganları silah sesleri süslüyordu.. Cemaat neye uÄŸradığını ÅŸaşırmış dağılmaya çalışırken ortaya çıkan bir kamera kayda giriyordu: AkÅŸam haberlerinde cemaat kendini Esad’a direnen ‘muhalifler’ olarak ekranda izliyordu!

Biz otobüsle Hama’ya giderken, El Cezire ‘Türk heyetine silahlı saldırı!’ haberine yer verdi.. Acaba muradı böyle bir provokasyon muydu?!

Malum ‘Uluslar arası camia’ya göre, Terör örgütleri, özel ordular, tetikçileri Suriye’yi bir anda kana boyarken Suriye devleti aÄŸzı açık seyretmeliydi… 2004’de BeÅŸar Esad’ın ayağına gelerek, ABD ile anlaÅŸ! diyen Colin Powell’a, istenen iÅŸbirliÄŸi yanıtı verilseydi acaba Suriye bugünü yaÅŸar mıydı! Tabii ki hayır.

Esad, Amerika’ya ‘Al önerilerini git!’ demiÅŸti. O nedenle, anti demokratikti, katildi, barbardı.. Esad talimatları geri çevirmiÅŸti! Suudi Arabistan kralına uluslar arası camia laf ediyor muydu? Ya da Bahreyn’deki faÅŸizme kimsenin bir ÅŸey dediÄŸi var mıydı? EÄŸer bir ülke batının iÅŸine yarıyorsa, iÅŸ bitene kadar ‘demokrasi ölçer’de geçer not alırdı…. Ä°ÅŸ bitince ona da ‘demokrasi’ getirilirdi!!!

‘Kaddafi Afrika’yı gönendirmiÅŸti!’

CIA eÄŸitimli terörist çeteler Afganistan’dan, Irak’dan,Türkiye sınırından, Sırbistan’dan Suriye’ye sızacaklar, okulları iÅŸgal edecekler, polis karakollarını devlet binalarını ateÅŸe verecekler ve devlet onları seyredecekti. Batı için demokratik olan buydu!

Bunu yapmazsa ve ulusun birliği için terör çeteleriyle mücadele ederse o devlet suçluydu ve rejimin değişmesi, NATO pentagon CIA eliyle gerçekleşirdi! Bakınız Irak ve Libya gerçeği!

Tüm Afrika’ya yardım eden, okullar açan, inÅŸaatlar yapan, eÄŸitim seferberliÄŸi baÅŸlatan Afrika’yı petrol borularıyla döşeyen Kaddafi, bunun cezasını çekiyordu.. Tüm kaynaklarını tüketmiÅŸ batı petrol ve doÄŸal gaz denizi üzerinde oturan Libya’yı Irak gibi tarumar edecekti!

Bundan en büyük zararı gören Türkiye’nin ‘dolma’ kalemleri, sevinç çığlıkları atarak Washington’a selam göndereceklerdi… ‘YaÅŸa Varol! Kıvırcık gitti!’ diye manÅŸet atacaklardı. Gün gelip kendilerine sıra geldiÄŸinde de ‘Aman ne iyi, iÅŸgal ediliyoruz!’ diyeceklerinden hiç kuÅŸkum yok.

‘Ä°smail MüftüoÄŸlu Onur KonuÄŸuydu!’

Suriye’de Åžam’da büyük bir uluslar arası toplulukla aynı zamanda Türk heyeti olarak çeÅŸitli görüşmeler yaptık.. Çok büyük bir davetli topluluÄŸu olması programı aksatmıştı ama yine de Hama’yı Åžam’ı ve otobüs yolculuÄŸu boyunca çevreyi gözlemledik. Åžam sokaklarında Hama’da özgürce dolaÅŸtık. Ä°stediÄŸimiz herkesle temas ettik.. Hama valisinin ‘yalan üretim merkezleri’ ile ilgili sunumuna ve DışiÅŸleri bakan yardımcısı Faysal Mikdat’ın özel davetine katıldık… Bu davette 300 kiÅŸilik uluslar arası davetli önünde, Refah Partisi Adalet Eski Bakanı Ä°smail MüftüoÄŸlu, içinde saÄŸdan sola çeÅŸitli kimlikleri barındıran Türk heyeti adına kapsamlı bir konuÅŸma yaptı. Türkiye ile Suriye’nin yüz yıl önce olduÄŸu gibi bugün de yedi düvelin baskılarına karşı elele vereceÄŸinin altını çizdi.

Daha sonra heyetten bir grup eski bakanlar Fuat Çay ve İsmail Müftüoğlu, Arslan Bulut, ben, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, Fikret Akfırat, Prof. Semih Koray ve Güncel Meydan internet gazetesi yetkilisi Türkân Orhan, Dışişleri Bakanlığında özel olarak ağırlandık.. Sorular yönelttik. Cevapları dinledik.

Faysal Mikdat, ‘Ãœlkede sistemli bir terör eylemi baÅŸlatıldığını, El kaide ve Müslüman kardeÅŸler örgütlerinin ‘iÅŸbaşında’ olduklarını’ açıkladı. ‘kamuflajlı CIA’ dediÄŸim zaman onayladı. Arslan Bulut’un sorusunu ‘Uluslar arası camia’nın, terör örgütleri, uyuÅŸturucu ve silah baronlarıyla iÅŸbirliÄŸi içinde, Lübnan, Irak, Ãœrdün ve kısmen Türkiye’den gizlice Suriye’ye silah yığdığını, ‘muhaliflere’ destek saÄŸladığı’ ÅŸeklinde cevapladı.

Mikdat, Avrasya coÄŸrafyasında yeralan ülkelerin, bu emperyal saldırıya karşı nasıl konumlandıklarına dair sorumuzu ‘zaman geldiÄŸinde tehdit altında olanlar bir bütün olacaklardır’ ÅŸeklinde yanıtladı.

‘Suriye kendi imkanlarıyla başının çaresine bakabilecek güçtedir. Suriye halkı tehdite karşı bir aradadır, bir bütündür. Ama eÄŸer bu coÄŸrafyaya bir müdahale sözkonusu olursa, bu bölgedeki tüm ülkeleri içine alır. O zaman da tüm bölge ve Avrasya güçleri yekvucut olacaktır.’ dedi.

Image resized to : 83 % of its original size [ 596 x 445 ]
Resim

Image resized to : 83 % of its original size [ 596 x 445 ]
Resim

Image resized to : 83 % of its original size [ 596 x 445 ]
Resim


Madam Avarila!

Halkının yarısı Türk kökenli olan kardeÅŸ ve akraba Suriye’de 48 saat geçirdik. Sokaklarda, otellerde, lokantada büyük sevgi gördük. Yanıma ‘Madam Avarila!’ diyerek gelenler oldu… Sonra bunun anlamını öğrendim. Belgesellerimiz Arapçaya çevrilmiÅŸti. Televizyonlarda gösteriliyordu. Program adı ‘Banu Avar ile Dünya Düzeni’ olunca Soyadım Avarile olarak bellenmiÅŸti.

Dünya televizyonundan programına katıldığımız ünlü gazeteci Hanna El Saleh, ‘Hayretler içindeyim!’ diyordu. ‘Çok uzun zaman olmadı, Abdullah Gül ve Tayyip ErdoÄŸan’la röportajlar yaptım. Suriye’ye ne övgüler düzüyorlardı.. Birden ne deÄŸiÅŸti! Åžimdi çok farklı söylemleri!’

Suriye’yi anlatmaya devam edeceÄŸim…



Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder