Anasayfa

Çarşamba, Nisan 20, 2011

Sümeyye / Zahide UÇAR

 Türk halkının cebinden masrafları karşılanan devlet uçağını aile dolmuşu haline getiren Erdoğan ailesinin Sümeyye’si... 
 Hani BABASININ PARASI OLMADIĞI İÇİN(!) Remzi Gür(rüşvet teklif etmekten hüküm giymiş zat) tarafından okutulmuş Sümeyye… 


15 polis eşliğinde Tiyatroya gitmiş ama tiyatro adabını öğrenmeden gitmiş. Ağzında sakızı, 15 koruması… Tiyatrocumuz gene ucuz yırtmış sayılır. Babasının korumaları olsa bir de sahnede dayak yerlerdi.


Kendi ülkesinde15 korumayla gezen Bayan Sümeyye, sanki Türkiye başbakanının kızı değil, İstanbul’un işgalinde görevli İngiliz Yüksek Komiseri Sir John de Robeck’un kızı(!).. Hem tiyatro adabını bilmiyor, bir de facebook sayfasından hakaret ediyor.


Sen kimsin Sümeyye? Bu ülkeye "cebimizden sefa sürmek dışında" kaç kuruşluk hizmetin oldu?


Bir insanın yarası varsa gocunur. Bir kusuru varsa onu saklamaya çalışır. Sen bu türbandan bu kadar muzdarip misin ki, bilmediğin bir bir oyunda sanatçının hareketini türbanınla özdeşleştirdin? Türbanını şuur altın “kusur” olarak mı kaydetti? O zaman bir psikologdan yardım al Sümeyye? Ya da örtü istismarı yaparak babana seçim yardımı mı yapıyorsun? Ne de olsa siz ailece istismar konusunda ihtisas yapmışsınız.


Turizm Bakanı’na da bayıldım. “Soldan çarklı” bir bakan olarak bilumum yağcılara rahmet okuttu. Tiyatroları kapatabilirlermiş(!).. Zaten “oyuncular olmasa şu sahneleri ne güzel idare ederdiniz” değil mi Sayın Günay?


Size diyorum, bunlar geri vitese taktı. Yalnız 5. vitesle geri gidiyorlar. Ortaçağ da bile tiyatro olduğuna göre hangi çağa gittikleri de meçhul. Engizisyon mahkemeleri kurmalarından ortaçağı biliyoruz da, daha nereye kadar gidecekler onu kestiremiyorum(!).. 
Tiyatro oyuncusu arkadaşa bir hikaye anlatayım da, rahatlasın:
İsmail Dümbüllü sahnededir. Bir seyirci sahneye salatalık fırlatır. Dümbüllü hiç istifini bozmaz. Kibarca eğilip sahneden salatalığı alır. Parmak uçlarında evirip çevirir. Sonra der ki:
“Birisi kartvizitini düşürmüş. Lütfen gelip alsın(!)…”
Günün sözü:Kenarın dilberi nazlı olsa da, nazenin olmaz.
Bol tiyatrolu günler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder