Anasayfa

Pazar, Ekim 23, 2011

'Geldik! Gördük! Öldürdük!' / Banu AVAR

 
''Clinton’un deyiÅŸiyle emperyalistler 40 yıl sonra ‘Geldiler! Gördüler! Ve ÖLDÃœRDÃœLER!’

ABD DışiÅŸleri bakanı’nın bu sözleri söylerkenki hali videoda mutlaka izlenmeli.. Ä°ÅŸte o yüz batı medeniyeti!!

‘Medeni dünya’ , ‘uluslar arası camia’, elindeki tüm silahları Libya’ya çevirdi, aylarca bombaladı .. Onbinlerce sivil çocuk yaÅŸlıyı katletti!'' 
 
Bir devlet baÅŸkanıydı o. Önünde yerlere eÄŸildikleri… DoÄŸal gazına petrolüne göz diktikleri… Ve kendi halkının ‘bir kısmının’ yardımı ve ABD’nin beslediÄŸi El Kaide elemanları eliyle katledildi! Tüm batı ekranlarında bir devlet baÅŸkanının, Sirte sokaklarında linç edilmesi canlı izletildi.. El Cezire TV bu cinayetin sarsak ceb telefonu kayıtlarını gösterdi.
Kaddafi, kanlar içinde yerlerde sürüklendi ve canverdi! İşte bu medeniyetti!!!

O, göğsünde Ömer Muhtar’ın resmiyle dolaÅŸmıştı. Muhtar, 1927’de Atatürk’den aldığı güçle, Ä°talyan iÅŸgaline karşı anti-emperyalist mücadele vermiÅŸti. Kaddafi Ömer Muhtar’ın izinde, 1969’da ülkesini Ä°ngiliz muhibi Kral Ä°dris’in baskı ve sömürüsünden kurtarmıştı. 1969 itibariyle, Libya’nın zenginliklerini halkla paylaÅŸmış, halkına 0 faizle kredi vermiÅŸ, tüm Afrika’ya petrol dağıtmış, yollar yapmış, Türk müteahhitleriyle iÅŸbirliÄŸi yaparak ülkeyi gönendirmiÅŸti. Afrika’da EÄŸitim SeferberliÄŸi'nin simgesi sayılmaktaydı…

Yerlerde sürüklenerek ve tek kurÅŸunla ‘yargılandı’!

Clinton’un deyiÅŸiyle emperyalistler 40 yıl sonra ‘Geldiler! Gördüler! Ve ÖLDÃœRDÃœLER!’

ABD DışiÅŸleri bakanı’nın bu sözleri söylerkenki hali videoda mutlaka izlenmeli.. Ä°ÅŸte o yüz batı medeniyeti!!


 
‘Medeni dünya’ , ‘uluslar arası camia’, elindeki tüm silahları Libya’ya çevirdi, aylarca bombaladı .. Onbinlerce sivil çocuk yaÅŸlıyı katletti!

2001’de Wesley Clark açıklamıştı: Sıra Libya Suriye ve Ä°ran’daydı! Kaddafi tehlikenin farkındaydı. 2003 itibariyle, ABD senatörleriyle, batılı aktörlerle bir araya geldi..

Batının gözü, dünyanın petrol rezervinin yüzde 3.5’una sahip Libya’daydı. Libya Afrika’nın en büyük petrol ve doÄŸal gaz denizi üzerinde durmaktaydı.

Åžimdi ÅŸu ya da bu ÅŸekilde anti emperyalist direniÅŸ gösteren bir lider ve tüm ailesi yok edildi… Sıra neye geldi?

NATO uçaklarıyla yerlebir olan Libya’nın ‘yeniden yapılandırılması iÅŸi’ ÅŸimdi ABD firmalarında!

Petrol ve doğal gazı Avrupalı sırtlanların dişleri arasında..

Åžimdi içerde seçtikleri iÅŸbirlikçilere birkaç dolgun kemik fırlatacaklar. Yeni bir oligarÅŸi yaratacaklar. El birliÄŸiyle Orta Afrika’ya uzanacaklar. Obama AFRÄ°COM ve ABD birliklerini Orta Afrika ‘da hareketlendirdi bile.

Amerikan senatörleri ‘Uganda’lı çoçukları korumaktan’ sözetmeye baÅŸladı iÅŸte… Bekleyin…

Çin’in altyapı su arama, enerji yatırım ağıyla kapladığı Afrika ülkeleri ÅŸimdi ABD bombalarıyla tanışıyor… Afrika ‘globalleÅŸiyor’!

Mart ayından beri bu ülke üzerinde 26 bin bombardıman uçuşu gerçekleştirildi. Binlerce füze Libya halkının üzerine indi!

Artık NATO’nun iÅŸi bitti.

Global Research’den Patrick Henningsen soruyor:

    ‘Åžimdi Libya, son 30 yıldır yaÅŸadığı istikrarı bir daha görebilecek mi? Libya halkı bir daha Kaddafi’nin saÄŸladığı geniÅŸ çaplı kamu yardımları, bedava saÄŸlık ve eÄŸitim ve daha onlarca devlet yardımından yararlanabilecek mi? DoÄŸal kaynaklarına sahip olabilecek mi? HAYIR!

Ekranlarda parlak gazetecilerimiz, ‘Demokrasi geliyor! diktatörlüğe son!’ diye çığırıyor.. Kendilerinden ne kadar da eminler! Libya da olanları OLAÄžAN karşılayanlar, bir gün herhangi bir ülkede ‘diktatör’ suçlamasına uÄŸrayan’ herhangi bir liderin aynı sonla yok edilebileceÄŸini unutmasınlar…

Diktatör ne demek bir de onu okuyup anlasınlar!

Bush, Obama ve diÄŸer pek çok lider gelmiÅŸ geçmiÅŸ en kallavi diktatörlük örneklerine imza attılar…

Uluslar arası hukuk taÅŸ devri kurallarına dönerse onlar da aynı hukuk çerçevesinde ‘yargılanırlar’! Onlara yardakçılık edenler de aynı sondan kaçamazlar… Tarih bilimi böyle diyor! 




Kaynak 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder