Anasayfa

Cuma, Ekim 14, 2011

'Küresel Direniş'in Sponsorlarına Bakın! Durumu Anlayın! / Banu AVAR

 
‘Küresel sermaye tarafından fonlanan Küresel direnişçiler’, nasıl oluyor da dünyayı küresel ÅŸirketlerden kurtarma iddiasıyla ortalıktalar?!’ 
 
‘15 Ekim: ‘Küresel DireniÅŸ Günü’ymüş!

Amerika’da bir ÅŸeyler oluyor!

‘Anonymous’- internet aktivistleri, Zeitgeist’cılar, Adbusters dergisi, Wiki sızıntıcılar, ‘Wall Street’i iÅŸgal et!’ hareketi, Soros destekli STK örgütü ACORN ve 2 milyon üyeli Hizmet sendikası SEIU sokaklarda… Birileri internetten fırlayıp Brooklyn Köprüsü'nü kapatıyor, Chicago’da banka ÅŸubelerini çöpe boÄŸuyor, New York’ta bir parkta geceliyor.. Yine birileri Batı dünyasındaki ‘bahar’dan sözediyor..

Sadece New York’un yüzde 50 nüfusu evini barkını son krizde kaybetti… Dünya lideri Amerika’nın halkı aç ve iÅŸsiz.. Öfke dorukta ..

2011 yılı boyunca Amerika’da yüz elli bin kamu çalışanı iÅŸini kaybetti. Yıl sonuna kadar elli bin çalışanın daha iÅŸten çıkarılacağı açıklandı. Sadece bu sektörde, 1 milyon kiÅŸi etkilendi! Amerikalılara kış geldi!

O zaman bu öfkenin tamponlanma zamanı… Ayrıca bu kış, halkı yok edecek ve küresel sırtlanları daha da semirtecek yeni yasalar gelecek!

Tüm bunlar olurken, ‘Denetimli bir muhalefet’ kızgın halka yeni bir nefes, birazcık da ‘umut’ verecek! Halkın hayal denizinde yüzmeleri gerek.. Sonra en baÅŸta orta sınıf, ellerinde Apple’ları, iPad'leri, kulaklarında iPhone’larıyla en sert ÅŸekilde topraÄŸa gömülecek!

Bizde de hem sosyal paylaşım sitelerinde hem de Cumhuriyet gibi ‘sol’ gazetelerde ‘Amerikan Baharı’ndan umutmuÅŸ gibi sözeden birileri var…

O zaman ÅŸu ‘bahar’ın arkasına bakmalı…

15 Ekim ‘Küresel DireniÅŸ Günü’ymüş ya! Logosunda ‘United for Global Change!’ yazıyor. Yani bunlar ‘Küresel DeÄŸiÅŸim için BirleÅŸenler!’

Küresel DeÄŸiÅŸim’i isteyenler kimler? Tek dünyacı küresel çeteler! Ama New York’ta Zuccotti parkına sosyal paylaşım aÄŸlarında örgütlenip gelenler, küresel çetelerin merkezi Wall Street’i ‘iÅŸgal’ etme gayretindeler! Kafanız karışmıyor mu?

New York parkında yüksekçe bir yerden kalabalığı galeyana getirenlere bakalım. O da ne? Yugoslavya’yı CIA uzmanları ve NED (National Endowment for Democracy) fonlarıyla parçalara ayıran OTPOR/CANVAS gençlik örgütünün liderleri… Ä°van Maroviç, DoÄŸu Avrupa’ya, Kafkaslara, Orta Asya’ya turuncu darbeyi öğretti, "Arap Baharı"na yol verdi, sıra Amerika’ya mı geldi?!

Kapitalizmin merkezinde ‘kapitalizme karşı mücadele’ ‘Emekten yana-sömürüye karşı elele!’ çığlıkları ortaya yayılıyor.. Meydanlarda Sırp aktivistler, Feysbuk ikonları Amerikan halkını küresel elite karşı savaÅŸa çağırıyor! Aman ne inandırıcı…

Zaten Ä°van Maroviç durumu açıklıyor: ‘Devrimci bir eylemin planlamasında, hiçbir ÅŸey ‘kendiliÄŸinden’ deÄŸildir! Ä°nsanlar sokaklara dökülüvermiÅŸ gibi görünebilir. Ama bu aylar hatta yıllar süren dikkatli bir hazırlığın sonucudur! Belli bir noktaya gelene kadar, grevleri ve büyük kitle yürüyüşlerini örgütleyene kadar geçen süre çok sıkıcıdır. Ama o noktaya vardığınızda her ÅŸey birkaç hafta içinde sona ulaşır!’ (Revolution U, Foreign Policy, 16 Åžubat 2011)

Çok önceden ve çok ince ince hazırlanmış bir operasyon olduÄŸu afiÅŸinden bile belli! ‘Occupy Wall Street !’ (Wall Street’i iÅŸgal edin!)'in afiÅŸinde polislerin kovaladığı kızgın bir boÄŸanın üzerindeki zarif balerin, onların neyi nasıl planladığının göstergesi!

‘SOL’un denetimi!

Kurt Nimmo ve Prof. Michael Chaussodovsky Globalresearch.com'da sordular. ..

‘Küresel sermaye tarafından fonlanan Küresel direnişçiler’, nasıl oluyor da dünyayı küresel ÅŸirketlerden kurtarma iddiasıyla ortalıktalar?!’

Evet nasıl!?

Meydanlara ilk çağrı The Adbusters Dergisinden yapıldı... Ortada General Assembly of New York (New York Meclisi) adında bir düzenleyici örgüt vardı ama onların kim olduğu da meçhuldü.. Adbusters dergisi bir medya vakfına bağlıydı..

Bu vakıf baÅŸka vakıflar tarafından fonlanmaktaydı. Adbusters’a yüklü bağış yapan vakıf The Tides (Foundation) vakfıydı. ‘Sol’ ‘Ä°lerici’ söylemlerle ortadaydı.

Tides Vakfı, George Soros’dan, 2008’de 4 milyar dolar almıştı.. Sonraki bağışların izine rastlanamamıştı.

‘Amerika Öfke Günü’ ya da ‘Küresel DireniÅŸ!’ çaÄŸrılarının yeraldığı sitelerde Ruckus Society adlı bir vakıf daha vardı. Ruckus Society web sayfasında, Tides Vakfı'ndan fonlandığını açıklamıştı.

DireniÅŸ’i destekleyen ACORN (American Community Organization for Reform Now) ve SEIU (Service Employees International Union -AFL-CIO baÄŸlantılı-) gibi sivil toplum ve sendikalar da Warren Buffet ve George Soros fonları ile baÄŸlantılıydı ve ‘küresel direniÅŸ!’ çığlıkları atıyorlardı!

Ãœnlü ‘sol’ belgeselci Michael Moore da, yanlarındaydı.. Basında ‘DireniÅŸ’ hareketinin ‘kapitalizmin ölümü için olduÄŸunu’ söylüyor, konuÅŸmasını ‘muhalif’ sözlerle süslüyordu. Ama konuÅŸmasında FED’den, Soros gibi tefecilerden hiç bahis yoktu…..

SAÄž’ın kontrolü!

Küresel sermaye, patlama noktasına gelmiÅŸ toplumun SOL kesiminin gazını Soros vakıflarınca fonlanan , sendikalar, sivil toplum örgütleri, medya organları yardımıyla alacaktı! ‘Devrim ve deÄŸiÅŸim’ laflarıyla ‘sol’ muhalefeti kontrolde tutarken , SAÄž muhalefet de ihmal edilmeyecek, o cenaha da Çay Partisi (Tea Party) oturtulacaktı.

Sahnelenen oyuna iyi bakın! Patlamaya hazır ve her ÅŸeyini küresel çetenin midesine yediren bir toplumda saÄŸ ve sol taraf KONTROL ALTINDA! Sadece kontrol altında olsa iyi… Dahası da var!

‘Wall Street’i Ä°ÅŸgal et!!’ hareketinin web sitesinde, Soros’un takdir sözleriyle, dünyanın en zengin 3. adamı Warren Buffet’ın ‘vergi reformu önerileri’ne yer veriliyor (!)

‘Zenginler için vergilerin arttırılması’nı savunan Buffet’ın vergi yasası önerisi, küresel direnişçilerin aÄŸzında dolaşıyor!

Halkın kendi bacağını kurÅŸunlaması için ortaya OTPOR / CANVAS kuklaları sürülüyor.. Onlar da sloganları belirliyor… ‘Yüzde 99’u kurtarmak için yüzde 1’i verelim!’

Arkada Soros, Buffet, onların da arkasında Rockefeller, Rothschild Amerika’da kalan son kanı içmek için bekliyor… Zenginlerin vergilerine bir ÅŸey olacağı yok. Onların parası vergisiz cennetlerde gömülü.. ‘Vergiler yükselsin!’ diye bağıran orta sınıf, kendi eliyle kendini yok edecek. Bağıra bağıra kalan her ÅŸeyini küresel tefecilere verecek. Buffet ve Soros’ların cebinden kuruÅŸ vergi çıkmayacak ama sokakalarda bağıranların iç çamaşırları bile gidecek!

Kurt Nimmo soruyor: "‘Wall Street’i iÅŸgal et!’ hareketi ‘Sol’ retoriÄŸi kullanırken, hareketi fonlayan ‘Liberal’ vakıflar.! Aynı vakıflar ‘saÄŸ’ muhalefeti de fonlamaktadırlar. Küresel sermaye gerçek muhalefeti güçsüzleÅŸtirip, yok ederken, kendini daha da zengin edecek adımları mı atıyor!?’"

Michael Chossudovsky bir yazısında alıntılamıştı: 1960’lı yıllarda Kennedy ve Johnson’un Ulusal Güvenlik danışmanı olan, Ford Vakfı baÅŸkanı McGeorge Bundy soruya en genel ÅŸekliyle cevap veriyor:

"[Ford] Vakfı'nın yaptığı her şey Dünya'yı kapitalizm için güvenli hale getirmek içindir..! Olumsuz etkilenenlerin rahatlatılmasına yardımcı olmak, toplumsal gerilimleri azaltmak, KIZGIN OLANLAR İÇİN EMNİYET SİBOBU SAĞLAMAK ve hükümetin işleyişini kolaylaştırmak! Görevimiz budur!"

Yukarıdaki örnek çerçevesinde Türkiye’deki siyasi muhalefeti dikkatle inceleyin. Sivil toplum’un sendikaların, derneklerin yapısına ve sponsorlarına dikkatle bakın. ‘Ä°lerici’ymiÅŸ maskesi altında yayın yapanların, eylem örgütleyenlerin akçeleri nerden geliyor araÅŸtırın!



Dipçe: Wikileaks konusunda benim sözlerimi çürütmek için Akif Beki’den medet uman, ‘AB Proje Danışmanları’nın dikkatine: ‘Sol muhalif’MÄ°Åž gibi ortaya çıkanlar, sahte ‘muhalefet’in en iyi örneklerini oluÅŸturmaktalar. Kendilerine teÅŸekkür borçluyuz!. Türkiye’yi küresel sırtlanlara pazarlarken yukarda örneÄŸini gördüğünüz Soros ‘sol’culuÄŸu Türkiye bayiliÄŸini layığıyla yapmaktalar. .


Wiki, Assange, Soros, Rothschild baÄŸlantısını, ve Arap ülkelerinde ‘halk hareketi’nin perde arkasını yazdığımızda pek rahatsız oldular! Åžimdi, Batı ‘baharı’ ve sponsorlarını, ders verdikleri Soros okullarında bakalım nasıl deÄŸerlendirecekler…
 
Kaynak
 

1 yorum:

  1. Çok fazla ileriye bakmaya gerek yok zaten Tüsiad denen bir musibetler yuvası var ülkemizde sağolsunlar ... Vakıfları zaten saymaya gerek kalmıytor alenen bir dernek hükümete ültimatom verebiliyorsa ve bunu biz yazdırmadık diyor ve geri çekilme hamlesi gibi gösterip sonradan bugünlerde yeniden hortluyorsa söze ne gerek var Banu hanım araştırmaya gerek yok zaten alenen karşımızda olan birileri içimizde yaşıyor bu vatanın ekmeğini yiyor ve işçisi-esnafıyla ve memuruyla alay ediyorlar. Bunlara pirim veren bir çok kişide aramızda dolaşıyor ve sızıntılar şeklinde bilgi akışı sğlıyorlar. Bu bi,lgiler doğruca bilgi işlem daitrelerinde AR-Ge dedikleri devlettten kredi alark oluşturulan bilgi bankalarında saklanıyor gereğinde kullanılıyor. Siz , ben veya her hangi bir sıızntı elemanı bu internet iletişim aracı üzerinden her an herşeyi alıp gerek doğru gerekse yanlış bilgilendirmelerle insanlarımızı devlet yerine koymuş olan kendileri bizleri fi,şliyorlar. Buna hayır yok öyle birşey diyecek babayiğit çıkamz eğer çıkarsa ben anlını karışlarım.
    Saygılarımla,
    Toles.
    www.otugenci.blogspot.com

    YanıtlaSil