Anasayfa

Çarşamba, Ekim 05, 2011

Bombanın Pimini Çekenler 'İnsan Hakları' Adlı Dernekler / Banu AVAR

 
''Libya’da olanlar, Türkiye için had safhada önemli dersler içeriyor!
Adımları bir daha hatırlatalım: ‘Ä°nsan Hakları’ adı altındaki teÅŸkilatlar MEDYA ile birlikte paylaşım savaşının iÅŸaret fiÅŸeÄŸini atıyor.
Medya 1-2 ay çığırdıktan sonra bu ve benzer ‘uluslar arası örgütler’ aÄŸababalarından aldıkları iÅŸaretle ‘uluslar arası kamuoyu’nu temsilen devreye giriyor.
KORUMA YASASI’nı hatırlatan mektup ABD AB odaklarına yollanıyor ve bombaların pimi çekiliyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde, bu milleti katleden örgütler kürsülerde konuÅŸurken, hedef bölge GüneydoÄŸu Anadolu’da ardı ardına toplantılar yapılıyor.'' 
 
Libya nasıl bombalanmaya başladı?

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararıyla!

Bu süreç dikkatle hatırlanmalı!

Önce küresel medya ‘çalışmaya’ baÅŸladı…

‘Muammer Kaddafi kendi hakına ateÅŸ açmış’tı! ‘Sivillerin can kaybı var’dı!

‘Bu katliam’dı!

Bir süre ‘küresel medya mahfilleri’ bu sakızı çiÄŸnedi…

Sonra Libya Ä°nsan Hakları DerneÄŸi adında bir teÅŸkilat ortaya çıktı. Arkasına 70 adet sözüm ona ‘Sivil Toplum Örgütü’nü bir anda topladı. Ve Libya’daki ‘katliamın’ durması için, Barack Obama’ya, AB Yüksek temsilcisi Catherine Ashton’a ve BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon’a bir mektup yolladı.

Bu mektupta BM ‘Koruma Yasası’ gereÄŸi, ‘ Libya’ya ‘müdahale’ talep ediliyordu.

Deniyordu ki: ‘AÅŸağıda imzası bulunan sivil toplum örgütleri, Ä°nsan hakları örgütleri olarak biz BM’nin ve uluslar arası camianın, Libya hükümetinin kendi halkına uyguladığı ÅŸiddetin durdurulması için, gerekli adımların derhal alınmasını talep ediyoruz!’

Mektup uzundu ve Kaddafi güçlerinin Libya’da nasıl katliam yaptığını ballandırmıştı. Gazetecilerden siyasilere kadar muhaliflerin nasıl bir baskı ve zulüm içinde oldukları uzun uzun sıralanmıştı! ‘Libya, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsan Hakları Beyannamesi’ni tümüyle ihlal etmekteydi…’

Ä°ÅŸte bu nedenle ‘masumların hayatı’ korunmalı, derhal gereÄŸi yapılmalıydı! R to P (responsability to Protect) KORUMA YASASI uygulanmalıydı.

Mektubu imzalayanlar, tüm dünyadan Amerikan istihbaratı suyunda olanlardı!

Libya Ä°nsan hakları derneÄŸi, Milli demokrasi Fonu (National Endowment for Democracy), ‘Ä°nsan Hakları için Doktorlar DerneÄŸi, Vietnam Ä°nsan Hakları DerneÄŸi (Ä°sviçre), Ä°lerici Yahudilik için Dünya BirliÄŸi (Ä°sviçre), Nijerya Ä°nsan hakları Gözlemcileri, Almanya Ä°nsan hakları Forumu, Somali gençlik ve Demokrasi merkezi, Uluslar arası Katolik EÄŸitim Ofisi (ABD), Darfur barış ve Kalkınma merkezi (Ä°sviçre), Ä°talya Ä°nsani yardım Örgütü, Nijerya Humanist hareketi , Pakistan Ä°nsan hakları Komisyonu, Mali Ä°nsan hakları merkezi, Kamerun yeni insan hakları, Amerikan – Ä°slam Kongresi (ABD), Afrika demokrasi Forumu (Güney Afrika), Fas Ä°nsan hakları Örgütü, Kongo Ä°nsan hakları AraÅŸtırma Merkezi, Senegal Ä°nsan hakları ve vatandaÅŸlık hareketi Komisyonu, Rusya Barış vakfı, ve birçok diÄŸeri…

Tüm dünyada küresel çetelere vicdan ve cüzdanlarıyla baÄŸlı onlarca ‘insan hakları’ örgütü ve yöneticileri…

İçinde Yahudi mahfili B’nai B’rith Ä°nsan hakları komisyonu da, Çinli, Cubalı, Venezuelalı, Sudanlı, Rusyalı rejim muhalifleri de vardı. Hemen hepsi ABD AB ve Ä°srail yanlısıydı.

Ä°lk adımı atan Libya Ä°nsan Hakları DerneÄŸi, merkezi Fransa’da bulunan Uluslar arası Ä°nsan Hakları federasyonu’na baÄŸlıydı. Federasyon da ABD derin devletine baÄŸlı NED ‘e Milli demokrasi Fonu ile baÄŸlantılıydı.

Libya Ä°nsan Hakları DerneÄŸi baÅŸkanı Sliman Bouchuiguir, Libya’nın bombalanması için üretilen yalanların hiçbirini ispatlayamadı. Ve buna raÄŸmen nasıl 70 sivil toplum örgütünün desteÄŸini alabildiÄŸi sorulduÄŸunda ‘Bunun temelinde, sıkı iÅŸbirliÄŸi içinde çalışan bir aÄŸ olduÄŸunu’ söyledi.

Dr Sliman, herhangi biri deÄŸildi. 1979’da yazdığı doktora tezi ABD stratejik çevrelerinde yaygın kullanımdaydı. Tezin adı: . Petrolün politik silah olarak kullanımı’ydı!

Dr. Sliman yani Libya Ä°nsan Hakları DerneÄŸi baÅŸkanı giriÅŸimiyle küresel çetenin düğmeye bastığı Libya’ya bombalar yaÄŸdı. Bazı kaynaklara göre 50 bin insan öldü. Libya’nın doÄŸal gazı ve petrolüne çeteler üşüştü. Ä°ngiliz Shell, BP, Fransız ve Ä°talyan petrol ÅŸirketleri, öte yandan ABD’nin ÅŸirletleri kan denizinde birbirini yiyor. Paylaşım sürüyor…

Libya’da olanlar, Türkiye için had safhada önemli dersler içeriyor!

Adımları bir daha hatırlatalım: ‘Ä°nsan Hakları’ adı altındaki teÅŸkilatlar MEDYA ile birlikte paylaşım savaşının iÅŸaret fiÅŸeÄŸini atıyor.

Medya 1-2 ay çığırdıktan sonra bu ve benzer ‘uluslar arası örgütler’ aÄŸababalarından aldıkları iÅŸaretle ‘uluslar arası kamuoyu’nu temsilen devreye giriyor.

KORUMA YASASI’nı hatırlatan mektup ABD AB odaklarına yollanıyor ve bombaların pimi çekiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, bu milleti katleden örgütler kürsülerde konuÅŸurken, hedef bölge GüneydoÄŸu Anadolu’da ardı ardına toplantılar yapılıyor.

Mezopotamya Sosyal Forumu Eylül sonunda 2. kez toplandı.. Foruma Brezilya’dan Venezuela’ya, Mısır’dan Filistin’e, Irak’a Suriye’ye kadar 20 ülkeden ‘muhalif’ler katıldı. ÇoÄŸu ‘insan hakları dernekleri’yle ve ABD Milli Demokrasi Fonu (NED) ile baÄŸlantılıydı.

Çocukların, kadınların, ezilen etnik ve dini grupların hakları ve hukukları tartışıldı. Baskıcı Türkiye Cumhuriyeti kınandı…Bu önemsiz gibi görünen 50-60 kiÅŸilik toplantılar küresel medyada yankılandı. Sayısal olarak kayda alındı. Zamanı gelince sivil örümcek ağı harekete geçecek, BM’ye baÅŸvuru yapılacak... NATO uçakları, onbinlerce insanı bombalayacak! Libya , ‘Ä°nsan Hakları’ Örgütlerinin çaktığı iÅŸaret fiÅŸeÄŸiyle kana bulandı!



Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder