Anasayfa

Cumartesi, Ekim 15, 2011

TaÅŸeronluÄŸa DeÄŸer Mi? / Ä°smail MÃœFTÃœOÄžLU

 
"ABD’nin bölge politikalarını uygulamakla görevlendirdiÄŸi iki aktörden biri olan (sayın) Tayyip ErdoÄŸan’ın ‘Ä°srail’le kavga ediyor’ görüntüsü, tarih boyu uyuÅŸturulan, kandırılan ve sömürülen Ä°slam kamuoyunu aldatmaya matuf, basit bir manevradan ibarettir. Türkiye’nin yeni bölgesel rolü, yukarıda yazıldığı gibi ABD’nin sahne gerisine çektiÄŸi Ä°srail’in yerine daha alt düzeyde ‘taÅŸeronluÄŸu’ kabul eden Türkiye’yi itmesinden ibarettir. Åžimdi Ön Asya’yı ve petrol coÄŸrafyasının geleceÄŸi, ABD’nin çıkarları ve Ä°srail’in güvenliÄŸi adına yeniden ‘dizayn’ ediliyor. Meselenin özü bundan ibarettir." 
 
 Amerika BirleÅŸik Devletleri, küreselleÅŸme nam altında, Yeni Dünya Düzenini realize etmek için, bir ahtapot gibi, kollarını geri kalmış ve sahipsiz ülkelere sarmalamış durumdadır. Ä°stilalarını meÅŸrulaÅŸtırmak için zaman zaman siyaseten BirleÅŸmiÅŸ Milletleri, NATO’yu, ekonomik açıdan da Dünya Bankası ile IMF’yi kullanmaktadır.

1989’da Sovyetler BirliÄŸinin dağılması ile ABD tek süper güç haline gelmiÅŸtir. Böylece Yeni Dünya Düzeni adı altında tek kutuplu bir tahakküm ve sömürü düzeni gerçekleÅŸtirmeye çalışmaktadır.

Dünyada meydana gelen gelişmelerin tesadüfi olmadığını anlamak için, bu gücün gayelerini, metotlarını, çalışma düzenlerini bilmek gerekir. Bu gücün spordan tiyatroya, sanattan üniversitelere, sanayiden ticarete, hukuktan istihbarat teşkilatlarına kadar çalışmalarını algılamak gerekir.

Yeni Dünya Düzeninin mimarı kim veya kimlerdir? Hangi teÅŸkilatlar ile dünyaya hakim olmaya çalışmaktadırlar? B’nai B’rıth, Bilderberg, CFR, Raund Table, A’pak, Trılateral, NATO, CÄ°A, Ä°MF, BM bu teÅŸkilatlardan sadece bazılarıdır. Bu teÅŸkilatlar, ABD BaÅŸkanlarından tutun hükümet üyelerine, senatosundan haber alma teÅŸkilatlarına kadar ırkçı emperyalizmin kontrolündedirler.

Bu teÅŸkilatları iyi bilmeden dünyada cereyan etmekte olan olayları algılamak, arka planlarını görmek, bunları deÅŸifre etmek mümkün deÄŸildir. Zira bu teÅŸkilatlar düğmeye basar, ülkeler karışmaya baÅŸlar, ayaklanmalar, terör baÅŸ gösterir. Akabinde de ABD, demokrasi adına olaylara müdahale eder. Ãœlkeleri istila eder, mahveder. Afganistan, Irak, Tunus, Libya ve Mısır’da olduÄŸu gibi.

Bu güce karşı engel olmaya çalışan yönetimler, mutlaka ihtilal ve darbelerle alaÅŸağı edilir. Yerine iÅŸlerine gelecek olan taÅŸeron ve iÅŸbirlikçi hükümetler getirilir. Bu plan Türkiye’de kerece uygulanmış, post modern darbelerle, ihtilallerle meÅŸru hükümetler devre dışı bırakılmıştır.

Åžimdi de bu güç canavarı OrtadoÄŸu’yu hedefe almış bulunmaktadır. Tunus, Libya, Mısır’dan sonra ÅŸimdi de gözlerini Suriye’ye dikmiÅŸ bulunmaktadır. Suriye halkını manüpile etmeye, provokasyonlarla kamuoyu oluÅŸturmaya çalışmaktadırlar. Burada dikkat edilmesi gereken husus, maalesef Türkiye hükümetinin bu güce teÅŸne olmasıdır. Son aylara kadar dost olan bu iki ülkenin yöneticilerinin birdenbire birbirine düşman edilmesi emperyal güçlerin oyununun bir parçasıdır. Buna dikkat edilmeden hasmane açıklamalarda bulunmak, tuzaÄŸa düşmenin göstergesidir.

OrtadoÄŸu’nun mahvına mukabil, ABD’ne stratejik ortak olmak ne derece akıl karıdır? Emperyal güçlerin bu ülkeleri istilasına cevaz vermek büyük bir vebal deÄŸil midir? Aynı inancı paylaÅŸan insanların birbirlerini öldürmelerine zemin hazırlayanların vebali büyük deÄŸil midir?

Prof. Dr. Mehmet Yuva’nın belirttiÄŸi gibi; “Bölgede kartlar yeniden karılıyor. Küresel aktör ABD, bölgesel ve geleneksel jandarması Ä°srail’in inançsal farklılığı, çeliÅŸkileri ve aşırı saldırganlığı nedeniyle bölgedeki rolünü gerçekleÅŸtirmekte zorlandığını gördüğü için ‘emperyal taÅŸeron’ rolünü bu kez Türkiye’ye verdi. Para Suudi krallığından, plan – silah Ä°srail ve ABD’den, lojistik destek ve diÄŸer gereksinimler Türkiye’den… Dolayısıyla AKP yönetiminin ‘küresel oyuncu’ tafrası Ä°srail’in yanında basit bir taÅŸeronluk kapsamından ibarettir. Kendilerini ‘Ä°srail karşıtı’ gibi takdim etmeleri ise en ahmak insanın dahi görebileceÄŸi kadar koca bir yalandır.

ABD’nin bölge politikalarını uygulamakla görevlendirdiÄŸi iki aktörden biri olan (sayın) Tayyip ErdoÄŸan’ın ‘Ä°srail’le kavga ediyor’ görüntüsü, tarih boyu uyuÅŸturulan, kandırılan ve sömürülen Ä°slam kamuoyunu aldatmaya matuf, basit bir manevradan ibarettir. Türkiye’nin yeni bölgesel rolü, yukarıda yazıldığı gibi ABD’nin sahne gerisine çektiÄŸi Ä°srail’in yerine daha alt düzeyde ‘taÅŸeronluÄŸu’ kabul eden Türkiye’yi itmesinden ibarettir. Åžimdi Ön Asya’yı ve petrol coÄŸrafyasının geleceÄŸi, ABD’nin çıkarları ve Ä°srail’in güvenliÄŸi adına yeniden ‘dizayn’ ediliyor. Meselenin özü bundan ibarettir.”
 
 Kaynak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder