Anasayfa

Pazartesi, Haziran 27, 2011

İhanetin raporu -1- / Altemur KILIÇ

“Rüşvetin belgesi” olmaz ama “ihanetin” belgesi, raporu oluyor.. Örnek: Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) tarafından Cengiz Çandar ve “ekibine” herhalde yüklü bir meblağ karşılığı yazdırılan, “Dağdan İniş-PKK Nasıl Silah Bırakır?” başlıklı rapor... Ana konusu: “Kürt sorununun şiddetten arındırılması”, yani malum iddia: “PKK terörü”, haklı bir direniş; “milli” birlik, halk “isyanı” olarak değerlendirilmeli!
Bu “direniş” nasıl yatıştırılır? Bunun da cevabı özetle; “Öcalan ile müzakereye oturulmalı, Türk Ceza Kanunu’nda ve Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklikler yapılmalı, demokratik özerklik, anadilde eğitim vb. sağlanmalı”... Bir anamızın nikâh kâğıdını, vatanın tapusunu istemedikleri kalıyor!..


***

Bu ihanet raporunun ana hatlarını belirtmeden önce, raporu hazırlatandan, TESEV’den başlayalım. Can Paker adlı zatın başkanı olduğu bu vakıf Macar asıllı George Soros’un vakfıdır... Soros, dünyanın her bölgesini karıştırarak bundan nemalanır... TESEV, Türkiye’de de Soros’ın pompaladığı milyonlarca dolarıyla döner; en hassas konularda, mesela daha önce TSK ve Türkiye’deki etnik gruplar hakkında hazırlatılan raporları Soros’un “fonladığını” Can Paker açıklamıştı... TESEV 2010’da ve Nisan 2011’de “Kürt sorunu” hakkında raporlar hazırlatmış ve yayımlamıştı...
Soros’un kolları uzundur; mesela Bilgi Üniversitesi’nde de parmakları vardır... Rivayete göre şimdi CHP’ye genel başkan olmaya aday Mustafa Sarıgül’ün de Soros’la bağlantısına bir “mim” koyun...
Kimse sormaz mı; George Soros Türkiye’nin en önemli, en hassas konularında neden araştırmalar yaptırmak için milyonlar döker?.. Bizi çok sevdiği, iyiliğimizi istediği için mi?!! Ne hikmetse, ne tesadüfse Türkiye, böyle “iyiliğimizi” isteyen yabancı güçler, vakıflar ve cemaatler tarafından çembere alınmış!..
Bu “Büyük Oyunun” içindeki yeni oyunun eşhasına bakalım... Önce, ekip başı, gazeteci kisvesi altında “tetikçi” Cengiz Çandar... Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nde eğitim gördükten sonra 1970’lerde terör örgütlerine karışmış... Rahmetli Turgut Özal’ın özel danışmanı olarak “Özal ve Apo arasında” güya “barış”, gerçekte “teslimiyet ve taviz” postacılığı yapmış bir kişi... “Ana Bilim” dalı “Kürt sorunu uzmanlığı”, “TSK düşmanlığı”... “Ekibi” de her zaman Soros’tan beslenen “şüpheliler”... “Kürt sorunu” hususundaki peşin hükümleri de mâlum!..

***

Bu rapor hazırlanırken Cumhurbaşkanından bakanlara, üst düzey bürokratlardan Kürt aydınlara kadar onlarca farklı kişiyle konuşulmuş... Çandar, Murat Karayılan ve yardımcıları Bozan Tekin ile Ronahi Serhat’la da bir görüşme yapmış!.. Raporda, Kürt sorununun çözüm noktası ve “kurtarıcı” olarak Abdullah Öcalan, namı diğer eşkıyabaşı Apo görülüyor ve rapordaki öneriler Apo’nun yol haritasıyla âdeta birebir örtüşüyor!
Raporda Öcalan ve Kürt sorununun iç içe geçtiğinin altı çizilirken, “Hükümetin PKK’yı bir Kürt isyanı olarak değerlendirmesi çözüm için ilk ve en önemli adımdır” deniyor. Rapora göre, Kuzey Irak Kürdistan Bölge Yönetimi’nin bir yetkilisi “Kürt sorununu, Öcalan ve PKK’dan ayırmak belki 10 yıl önce mümkündü, ama artık değil... PKK olgusunu terörizm, PKK’nın kendisini ‘terör örgütü’ ve mensuplarını ‘teröristler’ olarak tanımlamak yerine durumu bir ‘Kürt isyanı’ olarak tanımlamak gerekiyor.” demiş. Raporcular da bunu kabul etmişler...
Raporda bölücülerin, PKK’nın siyasi hedeflerinin 2001’den sonra da “özerklik” yönünde bir değişiklik gösterdiğinin altı çizildikten sonra, Karayılan’ın, ” Amacımızı Demokratik Türkiye-Özerk Kürdistan sloganı ile ilan ediyoruz. Demokratik özerklik, Türk Ordusunun Kürdistan’da üslenmesine karşı da değildir “ sözlerine itibar ediliyor... Anlaşılan bizi bunlara inanacak kadar budala sanıyorlar... Ne var ki aramızda böyle gafıller ve hainler var!..
Bu konuya yarın da devam edeceğim; çünkü raporun içeriğinde gaflet ve ihanetin çok ip ucu var!.. Rapora, ışığı gören tahtakuruları gibi hemen arka çıkanlar da var!.. Kurtuluşu Soros ve adamlarından bekleyenler de var...
Ve bugün TC’nin yönetiminde bu oyunları göremeyecek veya görse de bir şey yapmayacak, ama son seçimlerden güç alan bir iktidar var... Türkiye’yi “Yeni Anayasa” tehlikesi bekliyor... Soros ve adamlarının, “mâkûs kaderimize” doğru bir müsademe rotasındayız!.. Ve en fazla muhtaç olduğumuz Türk Ordusundan her gün yeni yapraklar dökülmekte!..
Soros raporunda her şey var... En önemli sorunun cevabı yok; Kürtler “Büyük Kürdistan” emellerinden vaz geçecekler mi?..






Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder