Anasayfa

Pazar, Haziran 05, 2011

"Hile Yapacaklar! / Sabahattin Önkibar

DİKKAT!.. DİKKAT!..Uyarıyorum, seçimde hile yapacaklar!  
 Seçim olayına teknik olarak vâkıf değişik çevrelerden mesajlar alıyorum.
YSK’nın eski mensubu bir isim endişe içinde önlem alınsın feryadında!
Bilgisayar teknolojisine vâkıf olanlar benzer haykırışta!
Evet, AKP gürûhu dışındaki çevrelerde seçimde hile olacak endişesi egemen halde!
Peki haksızlar mı? Değiller, çünkü MHP barajı aşamasın diye seçim arefesinde alçakça komplolar düzenleyen bir zihniyet seçime pekâla hile karıştırmaya çalışacaktır.
Sakın bana bu sefer kamuoyu pek dikkatli demeyin, bu tür hileler için ideal iklim aslında bu gibi sanal dikkat  ortamlarıdır!
Yapılacak teknik hilenin inceliklerini bilmez ve önlem almazsanız, kuru dikkat neye yarar?
Kim bilgisayarda yapılacak hilelere nüfuz edebilir?
İl ve ilçe seçim kurulları ile ana bilgisayar bağlantıları konusu fevkalâde önemli.
Ama ondan önemlisi sandık sonuçlarının bilgisayarlara nasıl girileceğidir.
Bunun için partilerin merkezî önlem alması yetmez, lokal teknik önlemler de gerekiyor!
Sandık sonuçları tutanakları asla polise teslim edilmemeli.
Dahası, oy sandıkları bile refakatçi olmadan polise verilmemeli, bizzat refakat edilerek ilgili merkezlere götürülmeli ve birkaç imzalı tutanakla teslim edilmeli.
YSK’nin kullandığı bilgisayar programı Avrupa’da terk edilen bir program ve dışarıdan müdahale edilebilip yönlendirilebiliyor.
Altı çizilmesi gereken bir diğer husus CHP, MHP ve DP sandık görevlilerinin sadece kendi partilerinin sonuçlarını değil, bütün partilerin sonuçlarını almaları, zira AKP diğer parti oylarını ilçe ya da il seçim kurullarında kendine yazdırabilir.
Buradan hareketle, mümkünse CHP ve MHP seçim bölgelerinde oyları yansıtacak şekilde mesela internet portalleri oluşturmak gibi önlemler almalı ya da başka araçlar bulmalıdır.
Sahte oy kullanımı olayı önemli ve hiç kuşkunuz olmasın buna tevessül edilecektir. Özellikle kırsal kesimde bu hususa dikkat diyoruz!
Tekrar yazıyorum: AKP için bu seçim hayat-memat gibi bir şey ki görüyoruz meydanlarda bel altı çamurlar bile atan bir zihniyet hile için her yolu deneyecektir.
Bendeniz  AKP’yi yüzde 45’lerin üstünde gösteren o sahte anketleri böyle bir hile yapma  düşüncesi ile örtüştürüyorum.. Amaç toplumu AKP’nin yüzde 45’lerin üstünde olduğuna inandırmak ve hile’ye zemin hazırlamaktır...
Muhalefeti uyarıyorum, seçim sandıkta kazanılır.
Ne olur sandığa yani milletin iradesine sahip çıkın ve önceden doldurulmuş hileli sandıkların gerçekleri ile değiş-tokuşunu engelleyin! 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder