Anasayfa

Pazartesi, Haziran 20, 2011

Aman Aşık Olmayın Celladınıza! / Banu AVAR

Celladına aşık yönetimler kendilerini ve ülkelerini kan denizine sürüklerken tarihe baksınlar… Bu yolda kurtuluÅŸ yok… Cellatla iÅŸbirliÄŸi herkesin sonunu hazırlar. Celladına aşık olanlar, onun ipiyle asılırlar.

Geçen hafta NATO genel sekreteri Rasmussen Ä°ngiltere ve Ä°spanya’da füze kalkanı ile ilgili görüşmeler yaptı ve tarihe geçecek ÅŸu cümleleri kullandı:

    ‘Afganistan’dan Kosova’ya, Somali kıyılarından Libya’ya kadar ÅŸimdi NATO’ya herzamankinden daha fazla ihtiyaç var. Hiç olmadığı kadar çok iÅŸimiz var!’
Çok iÅŸleri olduÄŸu doÄŸru…

Ä°spanya’da yaptıkları toplantının adı iÅŸlerinin ne olacağı konusunda fikir veriyor: ‘NATO ve Akdeniz: DeÄŸiÅŸime doÄŸru!’

Bu deÄŸiÅŸimin nasıl bir ÅŸey olacağının ipuçları, giderek hızlanan NATO – Pentagon tatbikatlarından belli.

Türkiye’yi çevreleyen tüm sularda ve çevre ülkelerde tatbikatlar sıklaşıyor.. Sadece haziran ayı içinde yapılan askeri hareketliliÄŸe bir bakın…

AKDENÄ°Z:
1-15 haziran tarihleri arasında doÄŸu ve orta Akdenizde Türkiye’nin de katıldığı Phoenix Express 2011 ABD – NATO tatbikatı yapıldı.

BALTIK:
Geçen hafta ABD NATO güçleri Baltık tatbikatı yaptı.. Tatbikata 11 Avrupa ülkesinden 20 savaş gemisi ve Amerikan 6.filo, ve diğer ABD savaş gemileri katıldı.

13 Haziran'da Litvanya’da NATO üyesi ve barış için iÅŸbirliÄŸi üyelerinin 2000 askeri personelinin katıldığı bir deniz ve hava tatbikatı yapıldı. Tatbikatın ikinci aÅŸaması 19 Haziran’da, dün baÅŸladı.

KARADENÄ°Z:
NATO Karadeniz Gücü çerçevesinde Bulgaristan ve Romanya’da büyük bir hareketlilik var. Sırbistan’da 60 ülkeden savunma bakanları Libya’ya operasyonu masaya yatırdı.

Ve yine geçtiÄŸimiz günlerde Ukrayna ev sahipliÄŸinde Nato- Pentagon Sea Breeze 2011 tatbikatı yapıldı. Bu tatbikatla ABD savaÅŸ gemileri Sivastopol’daki Rus donanmasının burnunun dibine geldi.

ABD, Montrö anlaşmasını çiğneyerek Karadeniz'e Aegis hava savunma sistemi yüklü savaş gemisini sokmuş oldu! 12 ülkeyle birlikte Türkiye de tatbikatta yeraldı!

Rusya durumu protesto etti. ‘OlaÄŸan bir tatbikata, neden füze kalkanı projesine uygun olarak silahlanmış bir savaÅŸ gemisi yollandığını’ sordu..

Sular kuzey, güney doğu ve batımızda kızışıyor.. Ve Türkiye, komşularına karşı Atlantik kanadının bölge jandarması olarak boy gösteriyor.

Amerika’nın Füze kalkanı Projesi Türk basınında bir duyuldu ve unutuldu.. Ä°ÅŸte ÅŸimdi ABD savaÅŸ gemileri radar sistemleri ve silahlarıyla Karadeniz ve Akdeniz’i parsellemeye baÅŸladı.. Libya bombalanırken SüveyÅŸ’den geçmiÅŸlerdi… Geçen ay Karadeniz’e girmelerine izin verildi..

Durum açık .. OrtadoÄŸu’ya ‘Arap baharı’ dayatılırken Avrasya usul usul çevreleniyor!

Hindli diplomat M. Badrakumar Asia Times’daki son makalesinde oynanan satranca deÄŸiniyor:

    ‘Amerika, Rusyanın Karadeniz donanmasına baskı yapıyor. Bu, tam da Rusya’nın, Suriye’ye yapılacak bir müdahaleye karşı Amerikan baskısına direndiÄŸi bir anda gerçekleÅŸiyor. Moskova, Amerika’nın Suriyede rejim deÄŸiÅŸikliÄŸine verdiÄŸi desteÄŸin aslında Rusya’nın oradaki deniz üssünü ortadan kaldırma hedefini güttüğünü biliyor. Suriye üssü Rusya’nın Akdenizdeki tek deniz üssü. Romanya’daki Amerikan üssü ve Karadenizde dolaÅŸmaya baÅŸlayan Amerikan savaÅŸ gemileri kuÅŸatmanın daraldığını gösteriyor.’ (Asia Times, 14 Haziran 2011)
Kurulan oyunda Türkiye Suriye’ye karşı ateÅŸleniyor… ABD- Ä°srail basını ufak ufak Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etme kararı aldığını yayıyor. Yakın zamanda Libya’yı bombalamak için kuıllanılan 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının Suriye için de ‘kullanılacağı’ndan sözediliyor.

Küresel haydut çetesi, ‘insani müdahale’ çerçevesinde bir yandan Suudi kraliyet ailesini, bir yandan Türkiye’deki yandaÅŸlarını ve Ä°srailli dostlarını kullanarak Avrasya’yı ‘büyük satranç tahtasına’ yatırmaya kalkıyor..

Ama bu coÄŸrafya binlerce yıldır, binlerce hamle gördü… Batı ren geyikleriyle oynaşırken, doÄŸu porselen fincandan çay içiyordu.

Dünya savaşında Türkiye çevre ülkelerle elele vererek kurtuluÅŸ tasarlayan bir lider sayesinde kurtulmuÅŸtu…

Celladına aşık yönetimler kendilerini ve ülkelerini kan denizine sürüklerken tarihe baksınlar… Bu yolda kurtuluÅŸ yok… Cellatla iÅŸbirliÄŸi herkesin sonunu hazırlar. Celladına aşık olanlar, onun ipiyle asılırlar.

Batı basını, OrtadoÄŸuda ‘Amerika’nın sadık müttefiki Ä°srail, Suudiler ve Türkiye’deki dostlardan’ sözediyor. Dostları olabilir ama bu coÄŸrafyada birbirine akraba milletler de var.

15 haziranda Astana’da Åžanghay Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü’nün 10. yıl toplantısında, Avrasya devleri biraraya toplandı. Rusya Çin Hindistan Kazakistan ve diÄŸer delegeler ABD NATO saldırganlığına karşı ‘dur’ deme yönünde önemli kararlar aldı… Avrasya’da ABD ve NATO üslerine yer olmadığı açıklandı.. Arap ‘baharının’ orta asya ülkelerine sıçrama tehlikesine karşı önlemler tartışıldı.. OrtadoÄŸu ülkelerinde oynanan ‘demokrasicilik’ oyununa karşı tedbirler ele alındı…

Uluslararası medyayla ÅŸekillendirilen bu ‘demokrasi’ saldırılarının , kanlı bir dünya savaşının iÅŸaret fiÅŸeÄŸi olduÄŸu anlatıldı!

Bu 3. dünya savaşı! .. Kaçacak yer yok. Tüm dünya ateÅŸ hattında…Ve katliama dur diyecek anahtar bu coÄŸrafyada! Aman aşık olmayın celladınıza! 


Kaynak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder