Anasayfa

Cuma, Aralık 02, 2011

Biden, Özal’ı öldüren proje ile geldi / Arslan BULUT



''Joseph Biden 2003 yılında Irak işgali öncesinde “Ben Kuzey Irak’a daha önce gittim. Kürtler zaten orada bağımsız bir devlet kurmuşlar. Bu durumdan hoşlanmayan. Türkler 40 bin askerlik gücü Kuzey Irak‘a, hem de Kürtler ile Saddam kuvvetleri arasındaki yeşil hatta kadar sokmaktan bahsediyor. Bu da durumu karıştırıyor” demişti. Yani Türk askerinin Irak’a ciddi bir güçle girmesine tavır koyan Amerikalılardan biri Joseph Biden idi.
Biden, 2008 yılında bir taraftan ABD’nin Irak’tan çekilmesini savunurken diğer taraftan da bölgenin sorumluluğunu Amerika’nın çizdiği çerçevede Türkiye’ye bırakmak gerektiğini düşünüyordu.
İşte bu tasarım sebebiyle, Barzani, Türkiye’deki Kürtlere çağrı yaparak, AKP’ye oy vermelerini istemişti..
Biden, şimdi de Türkiye’nin Anayasa’dan Türklük maddesini çıkararak, Irak’taki Kürt devletini de içine alan bir federasyona dönüşmesi talebi ile gelmiştir. Bu proje, 1. Körfez Savaşı’nda Turgut Özal’a da dayatılmıştı. Özal’ın “federasyonu tartışalım” demesinin sebebi buydu. Bugünkü bilgilerimizle baktığımız zaman görünen o ki Özal, bu Amerikan projesine hizmet etmenin karşılığını hayatıyla ödemiştir..''
 
Devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder