Anasayfa

Perşembe, Aralık 22, 2011

Atatürk ile dalga geçmek ve ötesi! / Arslan BULUT



''Son olarak “seçilmiş bir travma” olan Dersim harekatı üzerinden Türk Milleti’nin önemli bir kısmını, yani Alevileri kuruluş felsefesinden ayırmaya çalıştılar.

Bugünlerde ise artık Cumhuriyet değerleriyle alay etmeye başladılar..
Öyle ki her gün, ilkelerini Atatürk’ün tespit ettiği kuruluş felsefesini çürütmeye çalışan bir yazar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirilebildi. Bu artık normal bir durum değildir.
Mevcut iktidar, Türk siyasi kimliğini tanımadığını, hatta Anayasa’dan çıkarmak dahi istediğini, yerine şimdilik “Türkiye vatandaşlığı” kimliği getirmek istediğini defalarca açıklamıştır. Ana muhalefetin içinden birkaç kişi de aynı düşünceyi seslendirebilmiştir.
“Ne mutlu Türküm diyene sözünü dağlara taşlara yazdılar. Bu ilkelliktir ve aşılacaktır” diyen bir kişi, Türklere Cumhurbaşkanı olabilmiştir. Ama Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında askerlerle birlikte “Tek bayrak, tek millet, tek vatan ortak paydamızdır” kararının altına da imza atmaktadır. Bu ikisi aynı anda bir kişinin düşüncesi olamaz.
Peki bu durumun akılla mantıkla izahı yapılabilir mi?
Atatürk’ün kurduğu Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nu yönetecek olan kurumun başına, Atatürk’ün eğitimin temeline yerleştirdiği Ergenekon destanı için “Moğollara aittir” diyen, “Türklerin sembolü olsa olsa bozkurt değil kangal köpeğidir” diye yazabilen bir kişinin getirilmesi, bütün Türklerle dalga geçmek değil midir? Ve buna neden gerek duyuluyor acaba?
Hayır hayır, bu tutum, çok güçlü olmanın göstergesi değildir. Zayıflığın göstergesidir. Güçlü olanlar, düşman kabul ettikleri kimselere veya toplumlara saygılı davranır. ''

Devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder