Anasayfa

Perşembe, Kasım 03, 2011

Papa’ya hizmet yakışır mı Müslüman’a? / Arslan BULUT



''Yeni Dünya Düzeni ve ardından küreselleşme kavramları ortaya atıldığı zaman, “Hedefleri tek para, tek dil, tek din ve tek bir dünya devleti kurmaktır” diyorduk da, bu ideolojinin medya ve siyasetteki görevlileri, bizi komplo teorisi üretmekle suçluyordu. Oysa görünen köy, kılavuz istemezdi.. Buna rağmen, uzun süre bütün dünyada milyarlarca insan, medya tarafından “demokrasi ve insan hakları” ninnileriyle uyutuldu..


Vatikan, 18 sayfalık “Küresel Kamu İdaresi Bağlamında Uluslararası Finansal ve Para Sistemlerinde Reforma Doğru” başlıklı bir belge yayınladı ve yeni dünya ekonomik düzeni oluşturulmasını ve dünya ekonomisini idare etmek için de “Küresel Kamu İdaresi” ve “Dünya Merkez Bankası” kurulmasını istedi!
Vatikan, pazardaki putperestlik olarak nitelendirdiği maddiyatçılığı ve neo-liberal düşünce tarzını da kınadı. Oysa o kınadıkları neo-liberallerin yapmak istediği de zaten dünya ekonomisinin tek bir merkezden yönetilmesiydi.
İşte Irak’ın, Suriye’nin işgaline, parçalanmasına göz yummak böyle bir düzene hizmet etmektir.. Papa’ya hizmet yakışır mı Müslüman’a!''

Devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder