Anasayfa

Pazartesi, Kasım 14, 2011

Çandar da gördü: “Türkiye, ABD’nin alt yüklenicisi! / Arslan BULUT



Çandar, “Arap Baharı ‘Türk Sonbaharı’na dönüşür mü?” başlıklı yazısında Türkiye’nin Arap baharına sponsorluk yapmasını desteklediğini belirttikten sonra şöyle yazdı:
 “Bu yeni dinamiklerin etkisiyle, Türkiye, adım adım, ABD’nin bölgedeki ‘taşeronu’ durumuna kayıyor. Bu sıfat, aynen böyle ‘sub-contractor’ olarak Amerikan ve İngiliz basınında kullanılıyor. Suriye, Washington tarafından adeta Türkiye’ye ‘ihale edilmiş’ halde.
Obama, Tayyip Erdoğan’ı hemen her konuda arkalıyor. Bir buçuk ay içinde Irak’ta Amerikan askeri kalmayacak. Doğudan ardına kadar İran’ın önünde açık, Bağdat’taki merkezi hükümet yapısında İran nüfuzu besbelli bir Irak’ı da ‘ortak çıkarlar’ adına Amerika, Türkiye’ye devretmeye hazırlanıyor.
Arap Sokağı’ndaki müthiş popülariteye, Obama’nın kesin desteği de eklenince, Türkiye’nin yönetici unsuru, özgüvenden kibre doğru hızlı ve kolay geçiş yapma imkanı da kazanıyor.
Kendisiyle herhangi bir konuda herhangi bir düzeyde ters düşülmesine tahammül sınırları ortadan kalkıyor. Karşısında gördüğünü, kim olursa olsun, silindir gibi ezebileceğini görüyor. Yanında yer alan geniş propagandist ordusundan da güç alıyor.
Türkiye, hele erken uyarı radarını kendi topraklarına yerleştirdikten sonra, İran ile ABD arasında ‘dengeli’ bir noktada duramayacak ve ABD’ye daha da yaklaşacak.
Suriye’de rejimin altı ay daha ayakta kalacağı görüşü yaygın. Bu da, Türkiye’nin Suriye ve İran ile mesafesinin daha da açılması, sonucunu getirecek.
‘Arap Baharı’, paradoksal biçimde ‘Türk Sonbaharı’na dönüşebilir.”
 Devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder