Anasayfa

Salı, Kasım 15, 2011

Dünyayı Davutoğlu mu idare ediyor? / Arslan BULUT



''Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Hangi ülke ne düşünürse düşünsün, iddialı söylüyorum, Türkiye’nin geliştirdiği her politika ’Ankara’ damgalıdır, ’Ankara’imzalıdır. Her ülke ile müzakere edersiniz ama nihai kertede ülkenin alî çıkarlarıyla oluşan Ankara merkezli bir dış politika yürütüyoruz . İnsan hakları, demokrasi, fikir özgürlüğü, çok kültürlülük, bunlar evrensel değerler. Bir başka yerde ’bizim şu çıkarımız var’ diye bunların çiğnenmesine göz yumamayız. Bu değerleri sahiplendiğimiz zaman Türkiye Cumhuriyeti küresel bir güç olur” dedi.
Böyleyse mesele yok zaten. Fakat bu iddialı sözlere Davutoğlu kendisi inanıyor mu acaba? Mesela Libya ve Suriye politikalarındaki ‘u’ dönüşlerini, kendi vicdanında nasıl izah ediyor?
Türkiye’nin dış politikasını siz geliştirdiniz.. “Sıfır sorun” dediniz, Suriye halkını Türk bayrağını yakacak, Atatürk resimlerini parçalayacak noktaya getirdiniz.. Hani Suriye ile ortak olmuştu Türkiye? Hani ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıyordunuz? Hani Türkiye, Suriye, Ürdün ve Lübnan tek pazar olmuştu?
“NATO’nun ne işi var Libya’da” kararından “NATO, Libya’ya müdahale etmelidir” noktasına nasıl geldiniz? Bu ani dönüşler de Ankara damgalı, Ankara imzalı mıdır? ''
 Devamı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder