Anasayfa

Cuma, Eylül 02, 2011

Küresel Muhbirler ve 'Barışçıl' Gösteriler! / Banu AVAR

 
Ey Türk milleti. Size söylenen yalanlara aldanmayın! Kulaklarınızdan içeri yalan boÅŸaltılıyor. Suriye’den yeni döndük. Halk silahlı CIA çetelerinin katliamlarıyla yüzyüze… Ordu mensubu kılığında sivil halka ateÅŸ açan ajanlar fink atıyor. Cami önlerinde cemaat arasına nereden geldiÄŸi belirsiz yüzü maskeli adamlar karışıyor… Bu fitne sadece Suriye’yi hedeflemiyor… Bunun gerisi gelecek…  
 
Önce medya savaşı baÅŸlatılır! Yalan haberler ortalığa saçılır. Hedef ülkenin içinde bulunduÄŸu durum, etnik ve mezhep çeliÅŸkileri iyice incelenir. Sonra bunları besleyip örgütleme aÅŸamasına geçilir. Batı müttefiki komÅŸu devletler, harekete geçirilir. Görevli muhbir/muhabirler gerekli politik/psikolojik iklimi hazırlayan yazıları yayarlar…

Phil Sands’in yazısı bunlardan biri. BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan National gazetesinde 30 AÄŸustos tarihinde yayınlandı... BaÅŸlığı ‘Birileri, Suriye’ye müdahale ve savaÅŸ korkusu içinde!’

Åžam’da görüştüğü ‘muhalif’lerin Suriye’ye bir müdahalenin kaçınılmaz olduÄŸunu düşündüklerini, hatta bunu istediklerini yazıyor!

‘Arap Ligi ve Türkiye’nin Suriye’ye karşı safları sıklaÅŸtırdığına’ deÄŸiniyor. Abdullah Gül’ün reformlar için, ‘Çok yetersiz ve çok geç!’ dediÄŸini alıntılıyor.

Bir Suriyeli gazetecinin, ‘EÄŸer Suriye’de baskı ve katliam devam ederse, Türkiye ve Arap devletleri müdahale edecek ve Esad’ı bitirecektir!’ dediÄŸini de vurguluyor!

Phil Sands’i onlarca ‘görevli yazar’ izliyor. Bir anda küresel medya bu haber ve makalelerle dolup taşıyor. Ä°ki gün içinde tüm ekran ve gazetelerde ‘görevliler’ bu fikri tartışıyor!

Phil Sands adlı muhbir/muhabiri biraz anlatalım. Çünkü onlardan çok var! Önce BaÄŸdat’daydı. BaÄŸdat’a iÅŸgal baÅŸlamadan, 2003 Åžubat ayında gelmiÅŸ/gönderilmiÅŸti. AÄŸabeyi Chris Sands de ABD iÅŸgaliyle birlikte Afganistan’ı mesken edinmiÅŸti. Her ikisi de ‘gömülü’ yani iÅŸgal ordu birlikleri korumasında görev yapıyorlardı. Phil, kendi başına BaÄŸdat’ta ortamı koklamak istediÄŸi 2006 yılında evinden kaçırılmış sonra Amerikan askeri birlikleri tarafından kurtarılmış olan Ä°ngiliz ‘gazeteciydi’.

Phil veya Chris Sands veya Mısır’da karşılaÅŸtığımız Liam Stack gibi ‘gazeteciler’ hedeflenen ülkenin ne zaman başının belaya gireceÄŸini göstermesi açısından çok önemlidir. Ãœlkede batı istihbaratı tarafından beslenip büyütülen ‘muhalefet’in sesi henüz çıkmaya baÅŸlamadan o ülkenin kılcal damarlarına nüfuz ederler. Onların bir ülkeye üşüşmesi, tehlike iÅŸaretidir.

Mısır’da Daily News adlı gazetede yazısını okuduÄŸum, Soros örgütü Kifaya’yla ‘yakın iliÅŸkili’ Liam Stack ile 2007’de bir röportaj yapmıştım.. Mısır’dan önce Sudan’da ‘çalıştığını’ söylemiÅŸti. Georgetown Ãœniversitesindendi. Yani ABD’nin en önemli devlet memurlarını yetiÅŸtiren üniversitesinden mezundu. Böylesine zorlu bir okulun Uluslararası iliÅŸkiler bölümünü bitirmiÅŸ sonra Sudan’da ‘kilise çalışanı’ olarak görev yapmıştı. Orada iÅŸi bitince, Mısır’a gelmiÅŸti.. 2010 da iÅŸini bitirdi. Åžimdi New York’da Foreign Policy, Guardian Weekly de yazıyor. ‘Buradan sonra durağın neresi olacak?’ diye sorduÄŸumda, ‘Belki Türkiye olur…’ demiÅŸti…

Bu ve benzeri gazeteci/istihbarat elemanları çoktandır Türkiye’de, ve bölge ülkelerinde cirit atıyorlar. Küresel çete’nin hedef seçtiÄŸi ülkelerde, belirlenmiÅŸ ‘muhalefet’le Batı arasında hat kuruyorlar. Gayrı resmi yoldan yol haritalarını ulaÅŸtırma, muhalefetin yeterli güce ulaÅŸması için gereÄŸini yapıyorlar… Kriz gruplarına, Ä°nsan hakları derneklerindeki yoldaÅŸlarına, uluslararası ‘camia’nın oyunlarında rol alıyorlar.

Phil Sands şimdilerde Suriye raporları yazıyor!

Suriye’ye müdahale için rüzgar estiren koca bir küresel medya ordusunun neferlerinden biri… Zavallı ‘muhaliflerin, Esad’ın ordu gücü önünde nasıl ‘barışcıl’ barışcıl gösteri yaparken vurulduklarını anlatıyorlar… Yüzlerce ordu mensubunun kol ve bacakları kesilip iÅŸkence altında can verdiklerine pek deÄŸinmiyorlar. Ä°ÅŸkenceyle öldürülmüş onlarca polisin kan fışkıran bedenlerinin köprü üzerinden Asi nehrine fırlatıldıklarını da yazmıyorlar. Yakılan polis karakolları, ordu evleri de ilgi alanlarına girmiyor! Onlar Suriye’de düğmeye basılıp ortaya çıkan ‘muhalif’ cenahın basın sözcüleri olarak görev yapıyorlar..

Ä°kinci aÅŸama

‘Katledilen siviller ve barışcıl muhalifler’ söylemi yavaÅŸ yavaÅŸ yerini bir sonraki aÅŸamaya bıraktı.. Tıpkı Libya’da olduÄŸu gibi! Åžimdi Küresel medyada ‘Özgür Åžam Koalisyonu’ adı ortaya atılıyor. Daha önce bu oluÅŸumu duyan yok! Bu ‘koalisyon’un ismi gizli bir üyesi, Ä°ngiliz The Guardian’da Phil Sands ile aynı noktayı vurguluyor: ‘Esad’ı ancak Türkiye ve Arap devletleri gücü durdurabilir!’ buyuruyor.

Amerika’nın Sesi’nden Dorian Jones Türkiye ile Suriye iliÅŸkilerinin giderek gerildiÄŸine dikkat çekiyor… Bir aÄŸ örülüyor, seçilmiÅŸ ülkelerin başına! … Ya da çorap!

Türkiye baÅŸbakan ve CumhurbaÅŸkanının Suriye yönetimine giderek sertleÅŸen uyarıları batıda büyük yankı buluyor… Ağızlarını açsalar manÅŸet oluyor…

Ve Türkiye adım adım komÅŸusuna karşı bileniyor… Türkiye’nin, Suudi Arabistan Ãœrdün gibi ABD güdümündeki devletlerle, Suriye’ye ‘müdahalesi’ konuÅŸuluyor…Halk psikolojik olarak buna hazırlanıyor! Arada Esad’ın sivil halkı öldürdüğüne iliÅŸkin haberler, medyayı kaplıyor!

Derken Ahmet DavutoÄŸlu NTV’de bir gece vakti: ‘Suriye yönetimine karşı Suriye halkının yanında yeralırız!’ diyor.

Bu arada gittik gördük, dinledik, Suriye halkı Sünnisi Alevisi Esad’ı en sevmeyenler bile sokaklarda bir dış müdahaleye karşı bütünleÅŸmiÅŸ durumda, kilometrelerce uzunlukta Suriye bayraklarını caddelere seriyor. Onları medya görmüyor! ‘Muhalifler’ evet bir yerlerde varlar… Onlar El Kaide ve Müslüman KardeÅŸler… EÅŸittir ABD istihbaratının malum kolları! Ãœlkedeki sorunlardan yılmış grupları para ve vaade boÄŸan küçük görevli bir grup provokasyonlara baÅŸlıyor! ‘Demokrasi istiyoruz! Bizi kurtarın!’ diyor!

Küresel çetenin yıllardır yamyassı ettiÄŸi Amerikan muhalefeti ‘Yeter bize yardım edin bıktık bu siyonist ÅŸebekeden ve bizi sömürmesinden’ dese acaba kim onlara yardıma gidecek?!

Yaratılmış ‘muhalefet’ bağırmaya baÅŸlar baÅŸlamaz, komÅŸu ülkelerden sesler yükseliyor: Uluslararası Ä°liÅŸkiler uzmanı Soli Özel, AKP’nin Suriye muhalefetiyle ortak köklerine dikkat çekiyor. Muhalefetin belkemiÄŸi Müslüman KardeÅŸlerle AKP’nin islami kökenlerini vurguluyor.!

İçerde müdahale iklimi hazırlanıyor!

Suriye ‘muhalefeti’ her geçen gün biraz daha yüksek sesle küresel medyada ‘MÃœdahale istiyoruz!’ diye bağırtılıyor.

ABD’nin yeni bir harekata gücü yok! O nedenle Suriyeli muhalifler, ‘NATO hava harekatı ve Türkiye ve Arap ülkeleri önderliÄŸinde bir kara harekatı düşünülmeli!’ diye çığırtılıyor!

Ä°sim vermeyen muhalifler, ‘Suriye ordusundan generallerin ağır silahlarla birlikte muhalefete katılmasını’ istiyor! Küresel medyaya Suriye’nin çeÅŸitli illerindeki gösterilerin fotoları düşüyor: Ä°ngilizce yazılı plakartlarda ‘BM uçuÅŸa yasak bölge istiyoruz!’ ‘Katlediliyoruz! Körfez ülkeleri müdahale edin!’ söylemi yeralıyor!

Beyaz Saray kayıtlarına, son iki aydır BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi ile ortak kınama kararları geçiyor: Gerekçe: ‘Suriye hükümeti, Ä°nsan hakları ihlali, ve sivil halka karşı orantısız güç kullanımı gerekçesiyle kınanmaktadır!’

54 BM üyesi devlet, Cenevre’de, Suriye Hükümetinin BM Ä°nsan hakları yüksek komiserliÄŸine araÅŸtırma soruÅŸturma izni vermesini istiyor.

Bir sonraki adımda, beslenip silahlandırılan muhaliflerin korunması için , R to P (Responsability to Protect) Koruma SorumluluÄŸu çerçevesinde Suriye’ye müdahale gerçekleÅŸtirilecek… Bunu komÅŸu ülkeler yaparsa , daha ucuza gelecek. Ayrıca sınırları akraba ülkeler birbirini kırarken etnik ve mezhepsel çatışma bölgeye kanser gibi yayılacak!

Ey Türk milleti. Size söylenen yalanlara aldanmayın! Kulaklarınızdan içeri yalan boÅŸaltılıyor. Suriye’den yeni döndük. Halk silahlı CIA çetelerinin katliamlarıyla yüzyüze… Ordu mensubu kılığında sivil halka ateÅŸ açan ajanlar fink atıyor. Cami önlerinde cemaat arasına nereden geldiÄŸi belirsiz yüzü maskeli adamlar karışıyor… Bu fitne sadece Suriye’yi hedeflemiyor… Bunun gerisi gelecek… Önce Türkiye’yi komÅŸularına karşı kullanmak isteyenler, sonunda Türkiye’yi de hedefe koyacak!

Bakın Mısır’da Mübarek gitti. Ne iyi oldu derken, ABD SüveyÅŸ kanalının kontrolüne el koydu. Mısır’da iktidara Pentagon oturdu. Ä°srail Mısır’a doÄŸru uzanıyor… Libya petrolleri kapışılıyor. Ölü sayısı 30 bin! Ãœlke kaç parçaya bölünüyor… Kan bitmiyor! Hiçbir ülkeye dışarıdan demokrasi ithal edilmez! Küresel sırtlanlar demokrasi derken iÅŸgali kasteder! Ä°ÅŸgal petrol ve su yolları içindir.. Onlar girdikleri coÄŸrafyanın insanını affetmez… Buna muhalifler dahil… Irak örnektir! Afganistan örnektir! 


 Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder