Anasayfa

Pazar, Şubat 06, 2011

Haçlı Seferleri Kardeşlikse Müslümanlar Niye Ölüyor? / Yıldıray ÇİÇEK






http://img641.imageshack.us/img641/1834/52dfe.png Sosyal paylaşım sitelerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Haçlı seferlerini övdüğü bir videosu var. On binlerce kişi arasında sürekli paylaşılıyor. Haçlı seferlerini yapan komutanları diriltesiniz, Haçlı seferlerini Recep Tayyip Erdoğan gibi ne savunabilir, ne kutsayabilirler.

Recep Tayyip Erdoğan o video konuşmasında diyor ki: "Tarih boyunca, Doğu ile Batıyı, Müslümanlar ile Hıristiyanları ayrıştıran en büyük çatışmaların, Haçlı seferleri olduğu iddia edildi. Haçlı seferleri, aynı zamanda tüm bu tarafların birbirini tanıdığı, birbirleriyle iletişime geçtiği, birbirleriyle ittifaklar kurduğu, en önemlisi de, çok yoğun bir şekilde bilim ve sanat noktasında alışverişte bulunduğu dönemlerdir."

Aynı zamanda Tarih bölümü mezunu olan Pelin Batu'ya veya Aysun Kayacı'ya Haçlı Seferlerini sorsanız, herhalde böyle bir tarif yapamazlardı. Ama İmam Hatip mezunu olan Recep Tayyip Erdoğan, Haçlı Seferlerini resmen kardeşlik projesi olarak tarif ediyor.

Haçlı Seferlerini bu şekilde tarif etmeye eli mahkûmdur. Çünkü Müslüman ülkeleri demokratikleştirme ve özgürleştirme adına işgal eden ABD, işgallerin işaret fişeğini Bush'un ağzından "Yeni Haçlı Seferleri başlamıştır." sözüyle başlatmıştı. Recep Tayyip Erdoğan da bu Haçlı seferlerinin günümüzdeki adı olan Büyük Ortadoğu Projesi'nde "Eşbaşkanlık" yapmaktadır. 

Irak'a düzenlenen günümüzün Haçlı seferlerinde 1.5 milyon Müslüman öldürüldü. Recep Tayyip Erdoğan'a göre Irak'ta da Hıristiyanlar ve Müslümanlar birbirini tanıdı, birbirleri ile iletişime geçtiler herhalde(?!). Ama bu tanışma hali Müslümanların aleyhine bir hayli kanlı oldu. 

Gerçi Recep Tayyip Erdoğan tercihini Hıristiyanlardan yana yaparak "ABD'nin Irak'ta savaşan kahraman bay ve bayan askerlerin en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri temennisi ile duacıyız." (The Wall Street Journal/31 Mart 2003) şeklinde mektuplar yazmıştı
.

Hangi tarih kitabını ve ansiklopediyi karıştırırsanız karşınıza "Haçlı Seferleri, Haçlı Savaşları ya da Haçlı Akınları, 1095-1270 arasında, Avrupalı Katolik Hıristiyanların, Papanın çeşitli vaadleri ve talebi üzeri, Müslümanların elindeki Ortadoğu toprakları (Kutsal Topraklar) üzerinde askeri ve siyasi kontrol kurmak için düzenledikleri askeri akınlardır." şeklinde özet tarif çıkar.

Haçlı Seferlerine karşı da en büyük mücadeleyi Selçuklular vermiştir. Tarihte Türkler, Müslümanları kılıçtan geçiren Haçlı Seferlerine karşı büyük bir mücadele verirken, günümüzdeki Türkler de Haçlı Seferlerini öven ve kutsayan Recep Tayyip Erdoğan'ı tek başına iktidar koltuğuna layık görmüştür. Bu da günümüz Türklerinin ilginç bir yönüdür.

2010 yılında Brezilya'da gerçekleşen "Medeniyetler İttifakı Üçüncü Forumu'nda yapmış olduğu konuşmada Haçlı Seferlerini öven Recep Tayyip Erdoğan, hayatında hiç Müslüman Türk'ün tarihini okumuş mudur acaba?

Günümüzün Haçlı Seferleri olan Büyük Ortadoğu Projesi'nde Eşbaşkanlık yapan, Müslümanlara kurşun ve bomba yağdıran ABD askerlerine dua eden, katıldığı törenlerde Haçlı Cübbeler giyen Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkede hala nasıl İslamcı görüldüğünü ve dini değerleri sömürmesine nasıl müsaade edildiğini anlamak mümkün değildir.


Geçtiğimiz yıl içinde hatırlarsanız AKP milletvekilleri MHP'nin mecliste bulunan oturma sıralarına doğru saldırıya geçmiş ve MHP milletvekillerinden iyi bir ders almıştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de bu saldırıları "Ve bunun adı bir kez daha tekrar ediyorum, dokuzuncu Haçlı seferidir. Ve yerlerinden kalkarak MHP sıralarına yanaşanlar ise son bir hamle yapmaya çalışan yorgun ve tükenmiş Haçlı kalıntıları gibidir." şeklinde tarif etmişti. Haçlı Seferlerini öven Recep Tayyip Erdoğan ve adamlarını bu şekilde tarif etmesi, çok anlamlı olmuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın ve zihniyetinin kimlere hizmet ettiği ortadadır. 8 yıllık AKP iktidarında Türk'e ve İslam'a ne kadar düşman varsa, AKP iktidarı tarafından memnun edilmiştir.

Anadolu topraklarında Haçlı Ordularını dize getirmiş Türk milleti, üzerinde oynanan oyunları ne zaman görecek ve uyanacaktır?

Haçlı Seferlerini öven biri ile yönetilmeyi kendine yakıştıran bir Müslüman, Türk olabilir mi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder