Anasayfa

Perşembe, Şubat 24, 2011

Allah'tan Başkasına Kulluk Edenler Müslüman Mıdır? / Ayhan ÖZTÜRK

En kolayından yola çıkarsak “Muhteşem Süleyman” dizisini izleyenler Sultan Süleyman’ın halka “kullarım” diye hitap etmesini duymuşturlar. Ona nasıl secde edildiğini de.

Osmanlı’yı ve Dünya’daki bazı sultanlıkları şeriat ve gerçek İslam diye övenlere cevap Kuran’dadır. İşte birkaç ayet: Yorumsuz

Zümer 64. De ki: "Bana, Allah'tan başkasına kulluk etmemi mi emrediyorsunuz, ey cahiller?"

Zümer 65. Yemin olsun, sana da senden öncekilere de şu vahyedilmiştir: Eğer şirke saparsan amelin kesinlikle boşa çıkar ve mutlaka hüsrana düşenlerden olursun.

Zümer 66. Başkasına değil, sadece Allah'a kulluk/ibadet et; şükredenlerden ol

Cin 18. Hiç kuşkusuz, mescitler/secdeler Allah içindir. O halde, Allah ile birlikte bir başkasına yakarmayan/Allah'ın yanında bir başkası için çağrıda bulunmayın.

Günde beş vakit her rekatta Allah’a şu cümleyi söyleriz.

Fatiha 5: Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Şimdi sormak lazım: İslam’ın demokratik ve laik olanı mı daha İslami yoksa Şeri Sultanlıklar mı?

Her şeyden daha öte küresel güçlere ve dünya halklarına zulmaden küresel çeteye "Stratejik Ortağım" diyenler zalimlerden yana olarak zaten Müslümanlığını çürütmüşlerdir. Allah'a değil onlara kulluk etmektedirler.

İslam’la laikliği ve demokrasiyi birleştiremeyenlere bir ayet daha:

Yunus 99. Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların tümü toplu halde mutlaka iman ederlerdi. Hal böyle iken, mümin olmaları için insanları sen mi zorlayacaksın!

Allah inanç konusunda zorlama yapılmasına karşıdır ve yapanları da iyi birer kul olarak görmez, Hz. Muhammed’e bile onun sadece bir elçi olduğunu ve daha ileri gitmemesi için uyarılarda bulunmuştur.

Bütün bu ayetlere bakarak Atatürk’ün kimlerden daha çok İslam’a hizmet ettiğini anlamamakta ısrar edenleri anlamak zor olmasa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder