Anasayfa

Perşembe, Şubat 24, 2011

ABD, basının ardından aktivistleri de besliyor!

AMERİKA, internet aktivistleri için ilk etapta 25 milyon dolarlık bütçe ayırdı. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, görüşlerini internetten yayan muhaliflere teknoloji, araç ve eğitim yardımı da yapacaklarını açıkladı.
ABD’den aktivistlere 25 milyon dolar
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, internet aktivistlerine verilecek dolarları savundu.
Orta Doğu’yu karıştırmak için daha önce 400 milyon dolar harcayan ABD, şimdi de ayaklanmalar çıkardığı ülkelerdeki internet aktivistlerine yardım için 25 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, görüşlerini internet üzerinden yayan muhaliflere teknoloji, araç ve eğitim yardımı yapacaklarını açıkladı. BBC’nin duyurduğu habere göre, Clinton, George Washington Üniversitesi’nde internet özgürlüğü konusunda yaptığı konuşmada, Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim sitelerinin insanların isteklerini duyurmaları için bir platform sağladığını ve bireylerin birbirleriyle internet üzerinden süratle ilişkilendiği toplumlardan geriye dönüş olmadığını da söyledi. Clinton, ABD Dışişleri Bakanlığının, Arap ülkeleri ve İran’daki halklarla iletişime geçebilmek amacıyla son günlerde Arapça ve Farsça twitter yayınlarına başladığını hatırlatarak, yakında Çince, Rusça ve Hinduca yayınlara da başlayacaklarını bildirdi.Gazetecileri satın aldılar
Pentagon, çeşitli ülkelerde ABD yanlısı yayınların yapılması için de daha önce 400 milyon dolarlık bir bütçe kullanmıştı. 2006’da, Irak medyasında olumlu haberler çıkması için para dağıttığı ortaya çıkan Pentagon’un, müttefiki birçok ülkede de aynı yola başvurduğu bildirilmişti.

 http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=46489

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder