Anasayfa

Salı, Mart 20, 2012

Devleti çökerten çetenin görevleri! / Arslan BULUT



''16 Mart 2007 günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Harp Akademileri’nde yaptığı konuşmada,  “Bugün karşımızda bulunan birçok sorunun, geçmişin yanlış çözümleri olduğunu kabul etmemiz gerektiğine inanıyorum. 1991 yılında Irak’ta 36’ncı paraleli çizip, ona destek vererek, Kuzey Irak’ta bugünü yarattığımız bir gerçektir. Kendi yaptığımız hataları da başkasına yükleme şansımız yoktur” demişti!
Bu bir itiraftı... Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üst düzey görevlilerinden biri ilk defa böyle bir itirafta bulunuyordu.
Lafı uzatmaya gerek yok. Bugünün Başbakanı da, Suriye’ye müdahale ile ilgili olarak bir gazetecinin sorusu üzerine,  “Gündemde tampon bölge var, güvenli bölge var” deyiverdi. İyi de bu kimin gündemi? 
CIA Başkanı’nın dayattığı bu proje Türkiye tarafından uygulanırsa ve 16 yıl sonra Türkiye diye bir devlet hâlâ yaşıyorsa, şimdiki Genelkurmay Başkanı da hayatta ise ne diyecek?
“CIA’nın ve hükümetin dayatmalarına boyun eğerek, Suriye sınırında tampon bölge oluşturmamız büyük bir hataydı”  mı diyecek?''

Devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder