Anasayfa

Perşembe, Mart 29, 2012

Sıra Türk askerini, Türkiye’nin aleyhine kullanmaya mı geldi? / Arslan BULUT




''2004 yılı başında Kamışlı bölgesinde bir isyan çıkmıştı. İsyan Kamışlı’da bir stadyumda başladı deniliyordu ama, Kürt nüfusun yoğun olduğu her yerde aynı anda bir kalkışma başlatılmıştı. İsyanın arkasında ABD ve İsrail vardı ama taşeronluğunu Barzani ve Hoşyer Zebari yapıyordu. 
Olaylar başlamadan iki gün önce Baas Partisi’nin kuruluşunu protesto gösterilerinde bir Amerikalı yakalanmış, sorgusunda ABD’nin Şam Büyükelçiliği üçüncü katibi olduğu anlaşılmıştı...
Üçüncü katip tutuklanmış, ama ABD Büyükelçisi devreye girince serbest  bırakılmıştı.
Bu olaydan sonra, Kamışlı’da, Rakka’da, Halep’te, Şam’ın El Muhacirun ve Rukneddin mahallelerinde aynı anda, aynı slogan ve afişlerle eylemler başlamıştı. Silahlı gruplar arasına Barzani’nin Kuzey Irak’tan gönderdiği kişiler vardı. Yani isyan girişiminin liderliğini Barzani’nin peşmergeleri yapıyordu!
Türkiye Dışişleri’nde ise artık  “ABD ne der”  zihniyeti hakimdi. Zaten İsrailli diplomatlar da  “karşılıklı bilgilendirme toplantıları”  çerçevesinde her gün Türk Dışişleri’ndeydi.

O zaman yaptığımız tespit şuydu: 
“ABD, Suriye’yi hedef alıyor, çünkü İsrail’i Kuzey Irak ile birleştirmek istiyor. Fakat Suriye’ye doğrudan kendisi yönelemiyor; Kürtleri kullanıyor. Çünkü Irak’taki başarısızlıktan sonra bir de Suriye darbesi yemek istemiyor. Bu yüzden insan hakları kuruluşlarını, Af Örgütü’nü, Birleşmiş Milletler’i harekete geçirerek, Suriye’de özerk Kürt bölgesi oluşturmak istiyor. Böylece ABD, Kuzey Irak’ı İsrail’e bağlamış olacak. Büyük İsrail’in yarısı böylelikle gerçekleşmiş olacak. Mesele budur. Suriye’deki olayları, uygun gördükleri zaman Türkiye’de de deneyecekler. Bu sebeple, Suriye desteklenmelidir. Türkiye, Suriye ve İran, bölgesel bir ittifak yaparak, Büyük İsrail oluşturma planlarına karşı durmalıdır.”  
İşte şimdi yeniden Kürtleri kullanmak istediler ama başaramadılar... Sıra Türk askerini, Türkiye’nin aleyhine kullanmaya mı geldi?''

Devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder