Anasayfa

Salı, Aralık 21, 2010

PSİKOLOJİK MEDYA OPERASYONU / Banu AVAR

Küresel sermaye  hedef ülkelerde öncelikle medyaya el koyar. Yugoslavya’nın çöküşü medya operasyonuyla başlamıştır.. Rusya ve Endonezya’da  millete ilk darbeyi küresellerin elindeki medya atmıştır.

Son  6-7  aydır televizyon ve  gazetelerinizde ne görüyorsunuz ve bu sizi nasıl etkiliyor?  Birileri bilin ki bunun çetelesini tutuyor…

ABD merkezli PSİKOLOJİK OPERASYON medya aracılığıyla yürütülüyor.  Ne zaman haber dinleseniz, AKP’li CHP’li, BDP’li  memurların ‘kürtçülük’ söylemleriyle karşı karşıya kalıyorsunuz… Son 5 aydır, APO siyasi muhatap konumuna yükseltildi.. Demeçleri tüm medyayı kapsıyor.. Avukatları ondan gelen beyanatları yayıyor…

Türk Silahlı kuvvetleri sadece Balyoz operasyonu ile gündeme gelirken, AKP, CHP, BDP, DTK ve bir yığın Sivil toplumcu  Amerika’nın ‘Kürtçülük’ propagandası ile ekran ve manşetlere çıkıyor.

BDP’li siyasilere verilen süre her geçen gün artıyor.. Bunun tesadüfi olduğunu mu sanıyorsunuz?

Muhabirlerin çoğu Kürtçe tınılı konuşmaya başladı… Tesadüf mü sanıyorsunuz?

Haber tartışma programları neredeyse tümüyle Amerikan  Kürtçü tezlere ayrıldı.. Hemen hepsinde  Mustafa Kemal aşağılanıyor, Kürtçülük  ‘demokratik özerklik’ parlatılıyor…

Kulaklarınızı oğuşturuyorlar… alıştırıyorlar! Evinize, sofranıza, misafir oluyorlar…

Haberler bitiyor, diziler başlıyor… Aynı oyuna orada tanık oluyorsunuz…

Komedi programları, ‘talk’ şovlar,  benzer minvalde gidiyor…

Tam olarak algılayamasanız da derin algı yaratılıyor… Alıştırılıyorsunuz!

Medya operasyonu yeni değil.  Türkiye’ye Batı’nın deli Gömleğinin giydirildiği 12 Temmuz 1947’de yapılan anlaşmadan okuyalım:

‘Türkiye hükümeti, Amerikan yardımının amacı, kaynağı, mahiyeti, genişliği miktarı ve işleyisi hakkında Türkiye’de tam ve devamlı yayın yapacaktır’.

Amerikan Devleti, bir ekonomik anlaşmada bile 3. maddeye BASIN YAYIN’ı aldıysa  bu, operasyonun  önemli bir ayağını deşifre eder.

1947’den beri, Türkiye’de yaygın medya  çeşitli psikolojik operasyonun aktif parçası olmuştur.  Haberleri, tartışmaları, dizileri, yarışmaları bu gözle izleyin..

Alın size iki örnek:

13 aralık 2010 Hürriyet gazetesi
Manşet: ‘KÜRT STAR’ aranıyor.
Alt başlık: ‘TRT ŞEŞ ‘Kürt Star’ı seçecek.

 15 aralık 2010 Yeni şafak gazetesi
Manşet: Türkünü Kürtçe söyle
Ödülünü TOKİ’den al!
Alt başlık: TRT 6’nın Kürtçe şarkı yarışmasında  Kürt sanatçılar jüri olacak

Devamı var. ABD’nin Ortadoğudaki  taşeronu rolü biçilen Türkiye, bu yarışmaya Suriye ve  Iraklı Kürtleri de dahil ediyor.  

ABD’nin hedef bölgesi, petrol coğrafyası  sadece asker çizmeleriyle değil, medya operasyonuyla da işgal ediliyor…

Türkiye’ye BOP çerçevesinde verilen görev icabı, kukla Kürt devletinin hamiliğine kültürel soykırım taşeronluğu da ekleniyor…

2000 yıllık kültür bir süre daha bu baskıyla mayalanır, mayışır ama son durakta küresel dışkıyı suratlarına geri fırlatır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder