Anasayfa

Perşembe, Ocak 27, 2011

Samanyolu Televizyonu'ndan Linç Çağrısı


STV, Türkiye Gençlik Birliği'nin yapacağı eylem için kışkırtıcı yayına geçti.
Samanyolu televizyonu Erzurum'da vatansever gençler için linç çağrısı yaptı. STV, Türkiye Gençlik Birliği'nin yapacağı eylem için kışkırtıcı yayına geçti.

Tayyip Erdoğan, yazarlarla, sanatçılarla, rektörlerle "açılım" toplantılarını Dolmabahçe'de yaparken "Gençlik Buluşmasını" 27 Ocak'ta Erzurum'da yapıyor. Sadece "yandaş" öğrenci konseylerinin ve temsilcilerinin çağrıldığı Erzurum'daki gençlik buluşmasına, birçok öğrenci konseyi ve gençlik örgütlerinin temsilcileri davet edilmedi.

Türkiye Gençlik Birliği, 60 üniversite'den 150'inin üzerinde öğrenci kulüplerinin başkanları ve yöneticileriyle Erzurum'da olacak. Üniversiteleri emir kulu haline getirmek isteyen, Cumhuriyet düşmanı, "Açılımcı" AKP'ye karşı gençliğin sesini haykıracak.

Samanyolu televizyonu 25 Ocak günü yaptığı haberle açıkça linç çağrısında bulundu. "milliyetçi ve muhafazakar kimliği ile bilinen Erzurum'da yapılması planlanan eylemin açılışı gölgeleme ve halkı provoke etme maksatlı olduğu ileri sürülüyor" diyerek Erzurumluları tahrik etti.


Haberde bununla yetinilmedi ve açık tahrik devam etti: "Bu arada Erzurum halkına da büyük görev düşüyor" denilerek sorunlarını dile getirmek isteyen öğrencilerin linç edilmesi için çağrı yapıldı.


YALAN BİLGİLER İÇEREN HABER VE GERÇEKLER ŞÖYLE:

KIŞKIRTMA 1: "Marjinal gruplar bu defa gözünü Erzurum'un ev sahipliği yapacağı 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na dikti."

Gerçek 1:TGB'nin eyleminin amacı kış olimpiyatları değil, öğrencilerin, gençliğin sorunlarını haykırmak. Özerk üniversite, bilimsel eğitim, harç ve barınma sorunları iletilecek. Ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren, Cumhuriyeti yıkıma iktidarın politikaları eleştirilecek. Kış olimpiyatlarının protesto edilmesi söz konusu değil.


KIŞKIRTMA 2: "TGB provokatif eylemlerin başını çekiyor."

Gerçek 2: TGB, YÖK önünde, Cumhurbaşkanlığı kapısında, Dolmabahçe'de ve bir çok protesto eyleminde bulundu. Ancak, STV haberinde neden TGB'nin görüntülerini kullanmıyor da çatışan öğrencileri gösteriyor. Çünkü TGB'nin eylemlerinde provokasyon olmaz.


KIŞKIRTMA 3: "Milliyetçi ve muhafazakar kimliği ile bilinen Erzurum'da yapılması planlanan eylemin açılışı gölgeleme ve halkı provoke etme maksatlı olduğu ileri sürülüyor."

Gerçek 3: STV, Erzurumluların manevi duygularını kaşıyor, TGB'li öğrencilerle Erzurumluları karşı karşıya getirmek istiyor. Haberin esas amacı da bu aslında. Ulusal bütünlüğümüz tehdit altındayken, Cumhuriyetimiz yıkılırken Atatürk gençliğinin bunu dile getirmesini istemiyorlar. Öğrencilerin kendi sorunlarını dile getirmesinin "linç" edilşmesi için dört gözle bekliyorlar.


Eylemin açılış töreni ile bir ilgisi yok. Erzurumlularla da bunu çok iyi biliyor.

Yetkilileri uyarıyoruz. Daha önce Star gazetesi de benzer bir yapmıştı. TGB'li öğrenciler, üniversitelerin kulüp başkanları ve "yandaş" olmayan konsey başkanları en yasal haklarını kullanmak için Erzurum'da olacaklar. Tayyip Erdoğan, göstermelik "gençlik buluşmaları"yla bizleri avutamaz.

Biz üniversitede bilimsel eğitim istiyoruz.

Parasız eğitim istiyoruz.

Yandaş rektörler değil, üniversitenin özerkliğini savunan rektörler istiyoruz.

Eğitim sorunlarımızın, ülkemizin sorunlarından ayrı olmadğını düşünüyoruz.

Ülkemizin bölünmesine, ABD'den gelen planlarla yönetilmesine seyirci kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Açılımlarla ülkeyi bölünmeye götürenlerden hesap soracağız.

27 Ocak'ta 60 üniversiteden 150 öğrenci kulübü başkanıyla Erzurum'dayız.



Yaşasın bağımsız Türkiye!


Kahrolsun ABD'nin eşbaşkanları!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder