Anasayfa

Salı, Nisan 24, 2012

Politik irade sıfır ise milli egemenlik kimin eline geçer? / Arslan BULUT




''Strateji uzmanı Nejat Eslen, o günlerde  “Nüfus, ekonomi, bilim ve teknoloji, askeri güç” gibi milli güç unsurlarını saydıktan sonra “Politik irade sıfır ise, diğer milli güç unsurları da sıfırla çarpılmış demektir” diyordu. Nitekim ekonomik güç yabancıların eline geçince, askeri güç istemese de onların egemenliğini korur duruma düşüyordu..
Bugün, küresel projelerin uygulayıcısı durumundaki siyasi iktidar sahipleri, Türkiye’deki Türk egemenliğini fiilen ortadan kaldırmıştır.
İslami mesajlarla iktidar olan AKP, ikiz yasalarla, kamu yönetim reformu girişimi ile sözde kalkınma ajansları ile ve alt kimlik-üst kimlik tartışmaları ile milli gücün dayanağı olan bütün stratejik kuruluşları ve şairin  “vermem ondan ben bir karış” dediği kutsal toprakları ve milli güç unsuru olan ekonomik kuruluşları yabancılara satarak, Türkiye’yi milli devlet olmaktan çıkarmak için her türlü yasal, psikolojik ve fiili alt yapıyı hazırlamış durumdadır.
İktidarın şimdiki uğraşı, Anayasa’nın değiştirilemez ilkelerini değiştirmek suretiyle Türk egemenliğini tarihe gömmektir. Üstelik bunu 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı’nda ilan etmekten dahi çekinmiyorlar.
Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, “Türkiye Cumhuriyeti, 1923’ten bu yana bu kadar büyük risk, tehdit ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmadı” diyordu. Ancak Dolmabahçe’de Tayyip Erdoğan ile ne görüştüyse bütün bu tehditler yokmuş gibi davrandı. O görüşme, milli güçlerin tasfiyesinin yolunu açtı.''
 Devamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder